Naslovnica Zagreb Županija

Deset gradova i općina dobilo po 15 tisuća eura za Wi-Fi točke

Riječ je o općinama Bistra, Brdovec, Dubrava, Klinča Sela, Križ, Pokupsko i Žumberak te gradovima Ivanić-Gard, Velika Gorica i Vrbovec.
21. svibnja 2019. u 07:54 2 komentara 343 prikaza
besplatni internet
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Deset gradova i općina s područja Zagrebačke županije dobit će vaučere od po 15 tisuća eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima poput gradskih vijećnica, javnih knjižnica, muzeja, javnih parkova i trgova.

ZAŠTITA KORISNIKA Kako raskinuti ugovor s telekom operaterom

Riječ je o općinama Bistra, Brdovec, Dubrava, Klinča Sela, Križ, Pokupsko i Žumberak te gradovima Ivanić-Gard, Velika Gorica i Vrbovec koji su odabrani između 3.400 gradova i općina iz svih zemalja članica EU, te stotinjak iz Hrvatske na drugom pozivu za inicijativu WiFi4EU čije je rezultate objavila Europska komisija. 

Do kraja 2020. organizirat će se još dva poziva, od kojih jedan već ove godine. Inicijativa WiFi4EU dio je izmjena propisa EU-a u području telekomunikacija koja obuhvaća nove mjere za ispunjavanje sve većih potreba Europljana za povezanošću i poticanju konkurentnosti Europe, navodi Zagrebačka županija, pohvalivši se da je i sama osigurala sredstva za sufinanciranje razvoja mreže WiFi pristupnih točaka na svom području. 

Online upoznavanje mladi i internet Novo istraživanje ukazalo da društvene mreže ne štete tinejdžerima

Naime, u srijedu, 22. svibnja za tu će namjenu biti objavljen poziv vrijedan milijun kuna, na koji će se moći prijaviti svi svi gradovi i općine s područja županije koji su do prijave na javni poziv ugovorili nabavu opreme i instalaciju pristupnih točaka na javnim površinama.  Maksimalna visina potpore po korisniku iznosit će 80 tisuća kuna. 

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • Avatar Tračalo
    Tračalo:

    Te točke su bezvrijedne za korisnike jer emitiraju samo reklame

  • dopizdilomi:

    Juuuupi, sada se od doma može virtualno kopati po kontejnerima.