Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snježne radosti

Na Cmrok stigli topovi, omiljeno sanjkalište bit će spremno u petak

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
28.02.2018.
u 16:56

Temperatura je dovoljno niska, no problem je vjetar koji topovima otežava rad. Kad snijeg bude napravljen, strojevima će ‘speglati’ stazu

Iako debeli minusi i visok snijeg mnogima zadaju glavobolju, najmlađim će Zagrepčanima donijeti veselje i zimske radosti na Cmroku.

Jučer se, naime, prema nalogu gradonačelnika Milana Bandića počelo pripremati to sanjkalište u centru. Sa Sljemena su spuštena dva snježna topa, proizvodnja je počela i, ako pripreme budu tekle prema planu, staza bi trebala biti spremna u petak.

– Na Sljemenu snijeg možemo proizvoditi i kad je -3, no da bismo ga radili u Zagrebu treba biti oko -10, zato smo sada počeli. Pozitivno je što za sanjkanje treba puno manje snijega, dovoljan je sloj od 10-ak centimetara, a za skijanje snijeg treba biti dubok minimalno metar – kaže voditelj Skijališta Sljeme Igor Žiljak te objašnjava da je najveći problem vjetar koji topovima otežava rad. Nakon što snijeg bude napravljen, strojevima će se staza “speglati” te će biti spremna za zimske radosti.

Žiljak dodaje kako se nadaju da će to smanjiti pritisak sanjkaša na Sljeme gdje je cesta zbog loših vremenskih uvjeta trenutačno teško prohodna. 

1/35

Komentara 3

NI
nirovad
18:10 28.02.2018.

gospodine Mateša, prdsjedniče HOO i gospođo Državna tajnice za sport zar ovo nije žalosno. U Zagrebu svaki kvart ima snježne topove a HOC (Hrvatski olimpijski centar) propao sa gotovim stazama, žičarama .....Jedan grad može iznaći sredstva za kvartove a Država ne može za jedan HOC.

Avatar Niškorist
Niškorist
10:10 01.03.2018.

Na tv-u su rekli da je to Bandićeva ideja da se sanjka na Cmroku sjećam ga se prije 60 let kad smo gore sanjkali ?

PI
pimnpekpeka
15:44 01.03.2018.

odlično. Taman kad počinje kiša i temperature skaču na 10 stupnjeva. Treba bez veze trošiti gradski novac. Neka kumovi imaju posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije