Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI UVJETI

Zbog snijega i hladnoće nema nastave u međimurskim školama

Nema nastave u Međimurju
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
28.02.2018.
u 10:08

Župan Posavec takvu je odluku donio nakon konzultacija sa županijskim Upravnim odjelom za obrazovanje, kulturu i šport i međimurskim prijevoznicima koji obavljaju prijevoz učenika

Zbog velike hladnoće, nanosa snijega i zbog toga što neke prometnice u Međimurju nije moguće kvalitetno očistiti od snijega, međimurski župan Matija Posavec donio je odluku o neodržavanju nastave u srijedu i četvrtak u svim osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Međimurska županija. Nastava tako neće biti održana danas i sutra, 1. ožujka, doznaje se iz Međimurske županije.

Župan Posavec takvu je odluku donio nakon konzultacija sa županijskim Upravnim odjelom za obrazovanje, kulturu i šport, međimurskim prijevoznicima koji obavljaju prijevoz učenika, roditeljima đaka te uz suglasnost nadležnog ministarstva.  Prilikom donošenja odluke, župan se vodio isključivo sigurnošću učenika.

Ova odluka ne primjenjuje se na području Grada Čakovca. Sedam škola kojima je osnivač Grad Čakovec nastavu će održavati normalno jer, kako je priopćeno iz gradske uprave, prometnice i svi prilazi na gradskom području su očišćeni. Gradonačelnik Stjepan Kovač nakon konzultacija s ravnateljima osnovnih škola donio je odluku da se nastava neće prekidati.

Iz Grada Čakovca izvješćuju da se prometnice redovito čiste, nema prekida u opskrbi energentima, autobusi normalno voze prema školama, a nema ni izostanka zbog nemogućnosti dolaska u školu. Stoga nema razloga za odgodu nastave. Iz čakovečke gradske uprave napominju da pomno pratite situaciju na terenu i ako se vremenski uvjeti pogoršaju, razmotrit će se postoje li opravdani razlozi za prekid nastave.

U galeriji pogledajte zimsku idilu na samom jugu Hrvatske:

Nema nastave u Međimurju
1/15
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
10:51 28.02.2018.

Zbog snijega i hladnoće nema nastave u Međimurskim šolam a i hrvatski ucenici su za dom spremni, doma slusaju thompsonove pjesme i doma uće da je međunarodno pravo bez veze i da je pola Piranskog zaljeva hrvatsko domoljubno more a lokalni kontejner je cijeli njihov.

LA
laptopxp
11:12 28.02.2018.

Nema ni kod nas u Ivancu ni u srednjoj ni u osnovnoj. Ima dosta učenika putnika i nije bilo šanse da ih busevi razvoze u jutarnju smjenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije