Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme

Bujice nosile automobile, kuće pune blata

Bujica
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/17
14.05.2018.
u 09:41

Najgore je prošla obitelj Pintarić, koja je jučer čitav dan pokušavala sanirati štetu i iz doma izbaciti blato, a stradala im je i bijela tehnika

Rušilo je drveće, nosilo automobile s ceste, a bujice koje je prouzrokovalo strašno nevrijeme, u kuće su donijele ogromne količine blata i vode. U Ivancu Bistranskom u Zaprešiću ovog vikenda nitko nije spavao, a sve je počelo u subotu večernjom kišom.

– U 19.35 centar 112 dobio je više poziva zbog bujičnih voda i poplave. Na intervenciju smo izašli odmah, a zadatak nam je bio spašavanje ljudi, imovine i vozila, ispumpavanje objekata, njihovo osiguranje te regulacija prometa – rekli su u DVD-u Bistra, koji je na terenu proveo gotovo pet sati. Tu, međutim, mukama stanovnika u Ivancu nije bio kraj jer jučer su čitavog dana nastojali spasiti ono imovine što se spasiti dalo.

Najgore je prošla obiteljska kuća Draženka Pintarića, u kojoj je prizemlje u potpunosti ispunjeno blatom, a voda je doprla čak i na kat stambenog objekta. Pintarići su, uz pomoć susjeda, prijatelja i vatrogasaca čistili jučer cijeli dan, javio je fotoreporter Pixsella Robert Anić, a štetu još nisu uspjeli zbrojiti jer im je nastradala gotovo sva bijela tehnika.

Posljednice nevremena u Ulici braće Radića sanirale su jučer i komunalne službe.

 

Komentara 2

AL
alf
11:46 14.05.2018.

Tko je izdao dozvolu za gradnju na tom mjestu? Voda stigla i na kat, sto opcine daju za novac koji uzima za gradjevinsku dosvolu? Prazna obecanja?

DU
Deleted user
10:05 14.05.2018.

"prouzrokovalo" ??!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije