Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prolom oblaka

Nevrijeme u Zagrebu: spustio se snažni pljusak, pala i tuča. Putnici gurali tramvaj

Nevrijeme u Zagrebu
Foto: Čitatelj
1/7
13.05.2018.
u 21:17

Imate fotografiju ili video nevremena? Pošaljite nam na javi@vecernji.net

Danas oko 18.40 sati Zagreb i okolicu pogodilo je jače grmljavinsko nevrijeme praćeno pljuskom i tučom. 

Snažni pljusak spustio se iz crnog oblaka nakon što je cijeli dan bilo izuzetno toplo, s temperaturama iznad 25 Celzijevih stupnjeva.

Imate fotografiju ili video nevremena? Pošaljite nam na javi@vecernji.net

Zbog kiše nastali su i problemi u prometu. Tramvaj linije 9 nakon kvara gurali su putnici.

– Tramvaj linije 9, koji je ostao u kvaru na raskrižju Miramarske ceste i Mihanovićeve ulice, uz pomoć sugrađana pomaknut je iz raskrižja kako bi se omogućio promet osobnih vozila. Po njega je došla dizalica i odvukla ga u spremište Ljubljanica – rekao je Domagoj Zeba, glasnogovornik ZET-a, prenose 24 sata.

Zbog kiše cestovni promet je usporen, no bez zastoja, izvijestili su večeras iz Holdinga.

Čitatelj nam je javio kako se niz Gračansku cestu izlio potok, a voda je izbila i nekoliko šahtova.

Bujice nosile automobile, kuće pune blata     

Ranije je do nevremena došlo u Ivancu Bistranskom u Zaprešiću, gdje ovog vikenda nitko nije spavao. Sve je počelo u subotu večernjom kišom. Rušilo je drveće, nosilo automobile s ceste, a bujice koje je prouzročilo strašno nevrijeme u kuće su donijele goleme količine blata i vode.

– U 19.35 centar 112 dobio je više poziva zbog bujičnih voda i poplave. Na intervenciju smo izišli odmah, a zadatak nam je bio spašavanje ljudi, imovine i vozila, ispumpavanje objekata, njihovo osiguranje te regulacija prometa – rekli su u DVD-u Bistra. Na terenu su proveli gotovo pet sati. Tu, međutim, mukama stanovnika u Ivancu nije bio kraj jer danas su čitavog dana nastojali spasiti ono imovine što se spasiti dalo. Najgore je prošla obiteljska kuća Draženka Pintarića kojoj je prizemlje potpuno ispunjeno blatom, a voda je doprla čak i na kat stambenog objekta.

Pintarići su, uz pomoć susjeda, prijatelja i vatrogasaca čistili danas cijeli dan, javio je fotoreporter Pixsella Robert Anić, a štetu još nisu uspjeli zbrojiti jer im je nastradala gotovo sva bijela tehnika. Posljednice nevremena u Ulici braće Radića sanirale su danas i komunalne službe.

Nevrijeme u Zagrebu
1/16

I sutra pljuskovi i grmljavina

Promjenljivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, osobito od sredine dana očekuje se i sutra na širem zagrebačkom području, prognozira Državni meteorološki zavod. Vjetar će biti uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će oko 14, a najviša dnevna oko 21 °C.

Potom slijedi smirivanje vremena uz umjerenu naoblaku i pad temperature koja bi u srijedu ujutro mogla pasti na samo osam Celzijevih stupnjeva.

Promjenljivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom bit će sutra i u ostatku Hrvatske. Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti očekuju se mjestimice obilnije oborina. Vjetar će biti uglavnom slab, na Jadranu i umjereno jugo te jugozapadnjak, a popodne ponegdje sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 11 do 15 u kontinentalnom dijelu, na Jadranu od 15 do 19, a najviša dnevna uglavnom između 19 i 24°C.

Ključne riječi

Komentara 21

DA
dada25
23:12 13.05.2018.

Nevrijeme u glavama Večernjakovaca VL, ispod radara im je prošao prvi dan prikupljanja potpisa za dvije referendumske inicijative. Jadnooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

AL
alf
01:00 14.05.2018.

Ako se vide vozila na drugoj strani ceste, to nije strasno. Kako je Zagreb po Bandicu metropola, vise izgleda na selo. Ulice nemaju odvod vode pa se kod jace kise napravi potok, pogotovo one koje su na brijegovima. Sve je to posljedica lakomosti gradskih vlasti. Naplacuju ogromnu svotu novca za gradjevinsku dozvolu a za uzvrat ne daju nisto. Zato imamo toliko naselja koje nemaju postenu ulicu, nema odvodne kanalizacije niti mnoge druge stvari koje su potrebne.

HR
hrvper
08:58 14.05.2018.

ko je videl sređivati odvodnju u zg. glavno je da ima za fontane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije