Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jaska - grad budućnosti

Brzina i dobri popusti za investitore, to su naši aduti

18.02.2016., Jastrebarsko - Intelligence, casopis uglednog Financial Timesa Ltd, uvrstio je Grad Jastrebarsko u Top 10 Micro European Cities and regions of the Future 2016/17 - FDI strategy, i to na sedmo mjesto od deset europskih mikro gradova buducnosti
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
20.02.2016.
u 15:00

Financial Times kaže kako je Jastrebarsko jedan od deset gradova u Europi s najbolje razrađenim strategijama za privlačenje stranih ulaganja

Jastrebarsko – grad budućnosti. Kažu tako analitičari Financial Timesa, koji su Jasku, uz Ivanec, uvrstili na listu 10 gradova u Europi s manje od 100.000 stanovnika s “najbolje razrađenim strategijama za privlačenje stranih ulaganja”. Dobra prometna povezanost, stalna ulaganja u infrastrukturu poslovne zone, kao i razne olakšice za investitore, kaže gradonačelnik Zvonimir Novosel, razlozi su zbog kojih se Jastrebarsko već drugi put kiti titulom.

– Kad nam se netko obrati s idejom za ulaganje, najčešće ima upravo to, samo ideju. Za nju traži prigodno zemljište, ali i mogućnost da do buduće tvrtke može doći cestom, da u njoj ima vodu, odvodnju, plin, internet... Tada uskačemo mi – objašnjava Novosel te dodaje kako je infrastruktura prioritet, a investitori posebno cijene i eventualnu mogućnost izmjene urbanističkog plana grada. Kao primjer navodi logistički centar Kauflanda otvoren lanjskoga ožujka.

– Centar se prostire na 80.000 kvadrata, a bio je dovršen unutar jedne godine. Brzina i olakšice koje nudimo naše su prednosti – kaže Novosel. Ulagačima se, napominje, odobravaju popusti pri plaćanju komunalnih doprinosa na početku gradnje, a pogodnosti imaju i u mjesečnoj komunalnoj naknadi. U prvoj godini industrijski divovi naknade su oslobođeni, a sljedeće dvije ostvaruju 25, 50 i 75 posto popusta. Odlične uvjete imaju i mali poduzetnici, a pogodnosti, dakako, nisu bez razloga. Osim zarade za Grad, tu su i nova radna mjesta.

– Jastrebarsko nije grad budućnosti, u njemu već jest budućnost. Živim ovdje 89 godina i nikad mi ništa nije nedostajalo, a ulaganja u nas svakako podržavam – ističe Jaskanac Ivan Falica, dok njegova unuka Diana Falica ipak primjećuje kako je “u centru dosta poslovnih prostora zatvoreno“. Strane investicije, napominje, svakako želi, ali pokrenuti treba i “manjeg čovjeka”. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije