Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv Grada

Branitelj “ruši” Bandića zbog komunalija u Blatu

nenad skripek
VL
20.03.2012.
u 15:46

Idem na rušenje Bandića – kaže Škripek. Prosvjedovati namjerava, kaže, sve dok se to ne dogodi

Ratni vojni invalid Nenad Škripek već treći dan prosvjeduje ispred gradske uprave tražeći da Grad konačno ispuni obveze ugovorene 2009. godine.

– Već tri godine čekam da Grad napravi komunalnu infrastrukturu kako bih počeo graditi kuću na parceli u Novom Blatu – kaže Škripek. Iako bez komunalne infrastrukture, izdana mu je građevinska dozvola premda za to nisu stvoreni uvjeti, a da bi apsurd bio veći, dozvola koju je dobio vrijedi deset mjeseci – do svibnja ove godine.

– Sve ove godine ništa nije napravljeno. Obvezali su se, a ništa nisu napravili. Idem na rušenje Bandića – kaže Škripek. Prosvjedovati namjerava, kaže, sve dok se to ne dogodi.

Komentara 8

VE
veltins
21:28 20.03.2012.

čudan neki tip taj Neno, bez građevinske ne bi smio graditi ali što nema komunalne infrastrukture nema veze doći ne može sve imati pa tko to na gradskoj periferiji ima kompletnu infrastrukturu? petina građana nema vodu, četrvrtini nedostaje plin, a trećina nema kanalizaciju. kad bi svima napravili sve treba preko 30 milijardi kuna. Nenad neka gradi tamo gdje sve ima potrebito ima.

AU
autoritet
21:41 20.03.2012.

Drugovi iz SDP-a spavaju zimski san u svojim uredima a ovaj ih ovak uznemirava Pa nije mu u redu

SA
Savjest
17:12 20.03.2012.

Jadan čovjek ne zna da je zapostavljanje izgradnje infrastrukture sustavno ugrađeno u Zakon o prostornom uređenju i gradnji te u Generalni urbanistički plan Grada Zagreba. U ovom slučaju je čovjek čak u prednosti, jer se Grad obvezao upravo njemu načiniti infrastrukturu, dok je inače uobičajeno da investitor plaća komunalni doprinos za infrastruklturu u nekoj nepoznatoj i udaljenoj ulici da bi dobio građevinsku dozvolu u ulici u kojoj gradi, a koja nije u planu za uređenje odnosno dovođenjeu sklad s uvjetima Generalnog urbanističkog plana. Igra maćke i miša koju će plaćati ne samo sadašnje, već i iduće generacije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije