Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varšavska

Boris Šprem: Ministarstvo nije objasnilo javan interes rampe

hoto cvjetni
Goran Stanzl/PIXSELL
03.06.2010.
u 15:41

Iz Hoto Grupe priopćili su da će izgradnja podzemne garaže uskoro biti završena; aktivisti pak najavljuju žešće prosvjede

Ministarstvo graditeljstva, koje je na zahtjev Gradske skupštine u veljači provelo inspekcijski nadzor u Varšavskoj ulici, ni zastupnicima, niti javnosti nije objasnilo javan interes sporne rampe. Ustvrdio je to Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine, dodajući da su napravljeni i propusti u izglasavanju javnog interesa.

Na zahtjev čelnog čovjeka Hoto Grupe, Tome Horvatinčića sastao se s njime, podsjetimo, prošlog petka. Sastanku od preko sat vremena prisustvovali su i potpredsjednici Skupštine Morana Paliković Gruden, Josip Kregar, te zastupnica Mirela Holy, a uz Horvatinčića je bio i član Upravnog odbora.

Horvatinčić ne odustaje

Horvatinčić im je rekao, nastavlja Šprem, da se zadužio, te da mora investirati do kraja jer će u suprotnom propasti. Na to su ga podsjetili na četrnaest zaključaka Gradske skupštine, proslijeđenih Gradu i vezanih za urbanističku politiku među kojima se jedan osvrće na Varšavsku. Sugerirali su tada, ono isto za što se i danas zalažu - da se smanji broj parking mjesta u podzemnoj garaži za tri četvrtine, odnosno da se parking mjesta omoguće jedino stanarima.

– Po ponašanju Horvatinčića stekao sam dojam da će pokušati realizirati naše prijedloge pa me jako iznenadilo kad je dva dana nakon sastanka izjavio da ne može odustati od javne garaže – kazao je Šprem.

U Hoto Grupi prije nekoliko dana priopćili su da trenutačno vrše radovi na iskopu etaže minus pet, odnosno da će uskoro završiti izgradnju garaže uključujući i posljednju, minus šest etažu.

Neriješeni pravni odnosi

No, nisu spomenuli činjenicu da se garaže, barem ne zasad, neće moći spojiti s rampom jer imovinsko pravni u Varšavskoj 6 nisu riješeni. Naime, za povrat oduzete imovine, podrumskog prostora na tom broju bori se Stanimir Vuk Pavlović. Kako je rekla njegova odvjetnica Zvijezdana Znidarčić Begović u tijeku je žalbeni postupak. Slučaj bi, prema njenim predviđanjima, mogao trajati još četiri do pet godina.

Aktivisti pak, koji u Varšavskoj i dalje mirno protestiraju protiv rampe i oduzimanja pješačke zone, najavili su žešće prosvjede.

Komentara 15

UK
Ugo Kajvez
22:54 03.06.2010.

Admin .... . Opet lupetaš sa komunističkom cenzurom ..... izbrisao si cijeli moj post, .... to da te podsjetim je bilo samo MOJE MIŠLJENJE a ti i dalje SPRIJEĆAVAJ izražavanje slobodu mišljenja .......

OB
-obrisani-
16:23 03.06.2010.

ovo nije jednopartijski komunistički sustav u kojem se nemoramo držati zakona kao pijan plota,odakle jednom predstavniku gradske skupštine pravo da pregovara s investitorom o projektu,tko je tom čudnom liku iz još čudnije skupine ljudi dao pravo da pregovara o građeviskojj dozvoli,po kojem članku i kpojem zakonu taj čudni lik postupa,odgovorite mi na to pitanje,dobro vas je pokojni tuđman nazvao stokom sitnog zuba,i niste nego stoka sitnog zuba kad zbog rušenja gradonačelnika želite rušiti cijele građevinske projekte,smjenite bandića na drugi način,a za situaciju u vršavskoj kriv je cijeli sdp,nije bandić bio sam

OB
-obrisani-
20:17 03.06.2010.

kad če mi netko objasniti po kojem zakonu i u kojem svbojstvu šprem,poznati gradski sdpenjara pregovara o pravomočboj građevinskoj dozvoli,zar ste svi vi zadojeni sdpevski isprdci toliko mutavi da mi odgovorite,po kojem zakonu šprem se petlja u građevinske dozvole,nije vam ovo 45. kad su članovi partije čobani postajali suci zbog pripadnosti partiji,pa valjda se treba poštivati zakon,ili nas to uskoro čeka,par zgubidana prosvjeduje,dobija neku pinkicu od sdpenjara i onda sdp vaninstitucionalno ruši kuće,pa to je stoko sitnog zuba zadnji radio slobo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije