Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUBILEJ KLUBA KNJIGA

Booksa slavi 10. rođendan i skuplja novac za klimu, novo ozvučenje...

10.05.2009., Zagreb -  Pisac Pero Kvesic promovirao je 4. izdanje svoje knjige Uvod u Peru K. u Booksi. Najavio je spaljivanje knjiga koje nije uspio prodati, ali u zadnji cas i one su se prodale. Filip Sovagovic.  Photo: Danko Vucinovic/24sata
Foto: Danko Vučinović
Autor
Sandra Golemac
05.12.2014.
u 12:00

Književni klub u Martićevoj od danas počinje cjelomjesečno slavlje, ali i kampanju za skupljanje novca za nužne popravke

Preko dana to je mjesto druženja i sastajanja, prostor gdje se često mogu zateći studenti koji uče za svojim računalima, a navečer se tamo održavaju književne večeri, kantautorske svirke uživo, putopisna predavanja, gostovanja domaćih i stranih umjetnika i aktivističke tribine. Ima čak više od 12 tisuća članova. Književni klub Booksa, naime, danas počinje s proslavom svoga jubilarnog, desetog rođendana. Od 18 sati održava se "Tulum za sve", ali i prva crowdfunding kampanja u kojoj gosti mogu sudjelovati kupnjom slavljeničkih memorabilija, od bedževa, naljepnica, torbi, piva do kuhanog vina. Tulumi i kampanja trajat će do kraja prosinca, a prikupljaju se sredstva za nužne popravke u klubu.

– Bit će to jedan drugačiji pristup kampanji – mnogo ljudi donira malo, dakle koliko tko može. Potrebno nam je minimalno 30 tisuća kuna za ugradnju klime, kupnju novog ozvučenja i promjenu starog Booksina znaka iznad izloga – istaknula je Ana Profeta iz kluba Booksa.

U posljednjih deset godina u klubu su gostovali brojni domaći i strani književnici te glazbenici poput Luke Belanija, Pips, Chips&Videoclipsa, Lovely Quinces, putopisci i brojni drugi umjetnici, a ugostili su i razne festivale, udruge i aktiviste. Cjelomjesečnim slavljem prisjetit će se nekih starih programa, kao što je legendarni Pub kviz, a idući tjedan održat će se Književni budoar i Škrabica. Detaljan raspored može se pronaći na web-stranici Bookse, a informacije i način o sudjelovanju u kampanji je na stranici Indiegogo.

>>Iz Bookse pođite u pustolovinu Transsibirskom željeznicom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije