Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najljepši park

Bilo bi super da "Ljeto na Zrinjevcu" traje do jeseni

Foto: Pixsell
1/4
27.07.2017.
u 11:46

Manifestaciju na Zrinjevcu lani je pokrenuo Zagrepčanin Denis Mohenski, a ove su ga godine podržali i Grad te Turistička zajednica.

Dosadno i besadržajno ljeto u Zagrebu stvar je prošlosti već nekoliko godina. U gradu je sve više manifestacija koje privlače sve više turista za koje se onda organizira još više manifestacija.

Među njima je i “Ljeto na Zrinjevcu“ koje već drugu sezonu u omiljeni park u centru donosi pravu ljetnu atmosferu – izležavanje na travi, sunčanje s hladnim koktelom u ruci, obiteljsko druženje, društvene igre i vježbanje, pa onda, kada zađe sunce, koncerti i plesnjaci. Na veselje Zagrepčana i njihovih gostiju “Ljeto na Zrinjevcu“ održava se od 8. do 31. srpnja, a mnogi se slažu kako bi bilo odlično da traje tijekom cijelog ljeta. Mnogi tamo ciljano dolaze nakon posla, dok drugima vreva zapne za oko tijekom šetnje centrom pa “navrate“. Teško je odoljeti svirci glazbenika, ponudi hrane i pića te igara i aktivnosti.

– Svatko tko dođe, ostane barem pola sata. Tako je manifestacija i zamišljena. Da se cijelog dana ovdje nešto događa i da to privuče ljude. Poanta turizma više nije samo pustiti goste da šetaju praznim gradom i gledaju znamenitosti, treba im ponuditi neki sadržaj – govori Denis Mohenski koji je osmislio i pokrenuo manifestaciju. Iako su većina gostiju stranci, na Zrinjevac dolazi i jako puno Zagrepčana kojima je, zaključuje, očito nedostajalo ovakvog sadržaja u gradu.

– Sada kada dođu u šetnju centrom, imaju zanimljiv krug pun sadržaja, od nas na Zrinjevcu do zbivanja na Gornjem gradu, na Štrosu. Svatko može odabrati nešto za sebe i nikad nije dosadno – zaključuje Denis Mohenski koji je lani samostalno organizirao cijelo događanje za koje se nada da će postati tradicionalno. Ove su ga godine podržali i Grad te Turistička zajednica koji su prepoznali potencijal događanja. Baš kao i gosti koji, sudeći prema slikama koje stižu sa Zrinjevca, punim plućima uživaju u Ljetu u Zagrebu.

– Super nam je! Došli smo u Zagreb na dva dana prije nego što idemo na Jadran i nismo uopće očekivali da ćemo se ovdje ovako zabaviti. To nam je pravo zagrijavanje za plažu! – govori vesela ekipa iz Španjolske koja je došla na ljetovanje u Hrvatsku.
A u “Ljetu na Zrinjevcu“ jednako uživa i umirovljenica Nada iz Zagreba. Svaki dan dolazi na poslijepodnevne sportske vježbe, a već je našla i društvo. Na drugom kraju parka organizirana je dječja igraonica gdje obitelji igraju badminton, šah te razne igre.
– Dolazim ovamo učiti kako hodati po užetu i jako mi se sviđa – govori pak 9-godišnja Cvijeta Niemčić koja majku svaki dan nagovara da je doveze.

– Baš je to poanta, da privučemo cijele obitelji, i mlađe i starije, ljude raznih interesa da se zajedno zabave – zaključuje Denis Mohenski te dodaje kako je na ljetu na Zrinjevcu i bogata ponuda hrane i pića. Na nekoliko štandova mogu se kupiti burgeri, roštilj, razne vrste kobasica, krumpirići, palačinke, fritule te razne druge slastice. Tu su i osvježavajuća, ali i kreativna pića, poput neobičnog koktela koji se prodaje u izdubljenoj lubenici. 

 

Komentara 1

DU
Deleted user
02:45 29.07.2017.

Na Zrinjevcu ljudi sjede na travi kao da su u šumi. I to se danas promovira kao kulturan čin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije