Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

Bandić uoči izbora gradi terme u Blatu i garažu u Klaićevoj

radnik-građevinarac
Arhivska fotografija
23.11.2011.
u 09:00

Za megaprojekt kupališta predlaže se raspisivanje natječaja za idejno rješenje, a za garažu provedba projekta gradnje

Gradnja podzemne garaže u Klaićevoj ulici, termalno kupalište u Blatu, obnova Cvjetnog trga, izrada detaljnog plana uređenja Mullerova brega... samo su neki od projekata koje je iz naftalina izvukao gradonačelnik Milan Bandić te ih poslao na razmatranje Gradskoj skupštini.

Slučajno prije izbora?

Zanimljivo je da su se svi ti veći projekti i planovi pojavili upravo u vrijeme kampanje za parlamentarne izbore.

– Vidljivo je da je riječ o projektima za koje nisu osigurana sredstva ili koji izlaze iz nadležnosti gradonačelnika – smatra Josip Kregar, potpredsjednik Gradske skupštine.

Za Kregara nema dvojbe: riječ je o predizbornoj kampanji, a ne o stvarnom radu.

– Sve je to prilično proziran način da se postigne popularnost. Primjerice, u projektu garaže kod Klaićeve ulice ionako bi u najvećoj mjeri sudjelovao Zagrebački holding, a ne Grad Zagreb – kaže Kregar.

Kredit od EBRD-a
A upravo na podzemnoj garaži, o kojoj se govori već četiri godine, bude li sve po planu, kažu iz Grada, radovi bi trebali početi potkraj iduće godine, a završiti do 2014. Riječ je o garaži s trgovačko-uslužnim sadržajima i sportskom dvoranom na lokaciji Savska-Kačićeva-Klaićeva-Kršnjavoga.

– Očekujemo da će Skupština prihvatiti taj prijedlog – kaže Ladislav Prežigalo, pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Podzemna garaža gradila bi se na tri etaže, imala bi 600 parkirališnih mjesta, a uz nju su predviđeni šoping-centar i sportska dvorana.

– Ta garaža uvelike će pomoći roditeljima čija su djeca smještena u Klaićevoj bolnici. Uostalom, tom dijelu grada odlično će doći i novi trgovački centar – kazao je Prežigalo.

Projekt bi se financirao tako da Europska banka za obnovu i razvoj osigura dugoročni kredit za privatnog partnera kojeg bi izabrao Grad, a koji bi projektom raspolagao idućih dvadeset godina.

Komentara 10

BG
bijesna glista
09:09 23.11.2011.

Hm Pa Bandić stalno gradi u blatu. Sve njegove gradnje su mutne i blatnjave. Sa dva projektića koje su arhitekti napravili još šezdesetih godina prošlog stoljeća, više nikome ne može mazati oči. Osim toga novac je naš, i ne gradii on ništa, nego samo mulja i slika se.

TM
trade_mark
09:13 23.11.2011.

obnova cvjetnog trga? ne kužim, srušili budeju šoping cvjetno? gle ovak mile dušo, što god ti sad napravio, predložio, izgradio, počistio, izglancao, polizao, pospremio, uredio, naredio... ja za tebe ne budem glasao.

OB
-obrisani-
09:01 23.11.2011.

Poslje izbora ce ici na JANJETINU,ahaahahhah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije