Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi početak

Bandić osniva stranku imena Milan Bandić 365 – stranka rada i solidarnosti

grah bandić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
06.03.2015.
u 10:45

U novu stranku na skupštini će prijeći i jedan ogranak gradskog SDP-a

Politička će scena za tjedan dana postati bogatija za još jednu političku stranku. Onu Milana Bandića. Kako doznajemo od dobro informiranog izvora, osnivačka skupština nove Bandićeve stranke održat će se u subotu 14. ožujka, a zvat će se Milan Bandić 365 – stranka rada i solidarnosti.

Tako je Bandić, osim svog osobnog imena i prezimena, u naziv svoje nove “partije” ugurao i svoju čuvenu krilaticu da će delati za građane svaki dan u godini.

Ne može sjediti doma

Osim naziva, znakovito je i da će se osnivanje održati na Peščenici, zagrebačkom kvartu u kojem je Bandić i počeo svoju političku karijeru. A “novi početak” zagrebačkog gradonačelnika već podržava oko pet tisuća članova, koliko ih je do sada pristupilo udruzi Klub liste birača Milana Bandića, a navodno će vrlo skoro doći i do brojke od šest tisuća članova. Time bi Bandićeva stranka po broju članskih iskaznica bila jača i od zagrebačkog SDP-a. Inače, u subotu će na osnivačkoj skupštini bandićevcima prijeći i cijeli jedan gradski ogranak SDP-a.

Ne bih sjedio doma još dvije godine a da ne radim. To mi nije svojstveno. I da gledam kako se realiziraju moji projekti. To ne bi bilo dobro – poručio je Bandić nekidan gostujući u emisiji Studio 4 na HRT-u dajući jasno na znanje da neće mirovati i tako olako prepustiti uzde grada Zagreba iz svojih ruku. Da se Bandić naveliko priprema za izbore u Zagrebu, nije tajna.

Bude li odbijena njegova žalba na odluku Županijskog suda da mu se ukine mjera opreza zabrane obavljanja dužnosti gradonačelnika, Bandić će, doznajemo, ostavku podnijeti do kraja ožujka. Što znači da bi se morali raspisati novi izbori za gradonačelnika Zagreba.

Šanse Sandri Švaljek

Ambicije ima šefica ORaH-a Mirela Holy, šefica gradskog HNS-a Anka Mrak-Taritaš, SDP-ovac Davor Bernardić. Ali analitičari najveće šanse ipak daju Sandri Švaljek koja je u zadnjih nekoliko mjeseci pokazala da grad može pristojno funkcionirati i bez Milana Bandića. No prvo mora naći organizaciju koja će stati uz nju. Politički analitičar Žarko Puhovski uvjeren je da Bandić nema pravog protivnika i da je živi dokaz da nema boljeg PR-a od zatvora.

– Ivo Josipović izgubio je izbore u Zagrebu jer je dobar dio ljudi vjerovao da SDP stoji iza zatvaranja Milana Bandića kojem je imidž žrtve sustava sada dodatno osnažen – kaže Puhovski. Za njega nema dvojbe da je Bandić u Zagrebu jači i od SDP-a te da će se novoj Bandićevoj stranci željeti pridružiti ne samo mnogi SDP-ovci nego i HDZ-ovci.

– Dvojbeno je jedino ima li stranka Milana Bandića snage i za parlamentarne izbore. Držim da nema. Ali nacionalni mu izbori nisu ni potrebni – kaže Puhovski.

>> Uz Milana Bandića se veže previše afera, ali opet će pobijediti

Komentara 68

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
11:13 06.03.2015.

Super i bracu za riznicara,a za ogranak sdp-a kaj prelazi knjemu je ok pa to su njegvi a i potekal je iz sdp-a a to kaj se sad svade to je njihov problem ,kaj mi koji nismo bili u savezu komunista imamo stim nek se svade

FL
flatronw
11:40 06.03.2015.

a saša, tin i keđo izvode himnu 365 hihi

LS
Lovro So
11:21 06.03.2015.

"U novu stranku na skupštini će prijeći i jedan ogranak gradskog SDP-a."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije