Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić otkrio plan

Umjesto nogometnog kampa na Sveticama bit će naš Hyde park

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/15
23.03.2018.
u 10:00

Tomašević je izbačen iz dvorane zato što za vrijeme aktualca nije želio napustiti govornicu jer se za riječ prijavio pogrešnim kartonom

Crveni nije bio, ali isključio ga je iz igre. I to u pratnji zaštitara. Poslovnik se mora poštovati, zaključio je jučer na sjednici Skupštine njen predsjednik, HDZ-ov Andrija Mikulić, pa iz dvorane izbacio Tomislava Tomaševića iz „Zagreb je naš“ jer se pogrešnim kartonom javio za riječ, a govornicu nije želio napustiti.

Na aktualnom satu pitao je gradonačelnika Milana Bandića zašto je tvrtka Gradatin ubačena u drugi krug natječaja za nabavu kanti i spremnika koji se moraju podijeliti Zagrepčanima ako se zna da je upravo ta tvrtka, kao i njen bivši direktor, optužena za namještanje javne nabave za otpad.

Zašto me blatite?

– Druga dva poduzeća žalila su se na to ubacivanje i sad čitav natječaj stoji – rekao je Tomašević pa iživcirao gradonačelnika. Kako može “sipati pamflete na račun ljudi koji rade korektno i pošteno svoj posao”, pitao ga je.

– Tko vam je dao pravo da s ove govornice prozivate ljude, a niste pogledali natječajnu dokumentaciju. Prejudicirate sudske postupke. By the way, za jedno od tih navodno inkriminiranih djela ja sam naručio tonu otpada za 580 kuna, a oni koji su pomogli da se to meni dogodi plaćali su 2100, na čelu s bivšim ravnateljem policije. Dok me nije bilo, moja zamjenica je platila 25 posto više toj tvrtki. O tome ne govorite, samo na Bandića se baca blato – rekao je prvi čovjek grada, a Tomašević mu nije uspio odgovoriti jer mu je daljnji ulazak na aktualac zabranjen. Zbog pogrešnog kartona, objasnio je Tomašević, dosad se nikome nikad nije oduzimala riječ.

– Predsjednik Skupštine očito je htio zaštititi gradonačelnika, kojem je zasmetalo i što sam spomenuo da ima dvije potvrđene optužnice u aferi Agram – kazao je Tomašević, dok je Mikulić objasnio da se oduvijek strogo drži pravila poslovnika te će tako i nastaviti.

1/5

Pravila se, međutim, ne drži Grad, barem u slučaju Svetica, zaključio je SDP-ovac Matej Mišić, koji je Bandića pitao zašto još uvijek nije raskinut ugovor s Nogometnim savezom, iako je on prekršen i na Maksimiru ništa nije izgrađeno.

Nešto smrdi oko smeća

– Raskid je u tijeku, kao i definiranje novog projekta. Rekao bih da će biti lijepo kao Hyde park, ali bit će još bolje. Najljepše u Zagrebu, nešto između fontana i Bundeka – najavio je Bandić.

Raspravljali su zastupnici i o načinima na koje bi se moglo spriječiti nepropisno odlaganje otpada na javnim površinama.

Grad je predložio kamere i betonske te ostale prepreke, s čim su se zastupnici i složili. Kritika je ipak bilo.

– Oko smeća u gradu nešto smrdi. Grad se sam zapleo u svoju zamku. Gomilanje smeća kojem svjedočimo, kao i odlaganje pored spremnika događa se jer se smanjio broj odvoza pred parlamentarne izbore kako bi pala cijena smeća – rekla je Sandra Švaljek, dok je Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska zaključio da u odluci piše da se dodatna sredstva za njeno provođenje neće morati izdvajati, ali da nigdje ne stoji koliko će kamere i prepreke koštati, kao ni koji je konkretan plan njihova postavljanja.

Pri dolasku na sjednicu, zastupnike su dočekali navijači Dinama koji su ih pozvali da „onemoguće rad nelegalne i nedemokratski ustrojene Skupštine GNK Dinamo te da se pokrene proces raspisivanja izbora po načelu jedan član – jedan glas“.

– Prihvaćanjem procesa privatizacije Skupština Grada će biti suodgovorna za kriminalne radnje u Dinamu. Pred Skupštinom Grada još od prije stoji odgovornost za pljačku Dinama kojoj svjedočimo desetljećima. Upravo Grad, putem svojih nadležnih tijela i organa vlasti, ignorira činjenice da je aktualna Skupština kluba nelegalna i nelegitimna – poručili su navijači, dok je gradonačelnik Milan Bandić rekao kako on “letke ne čita”. Privatizacija kluba, dodao je, moguća je.– Pa i Hajduk je privatiziran u skladu sa zakonom i procedurom, ali to nije tema za letak, već za ozbiljan posao – rekao je Bandić.

Komentara 1

DA
DarthVader
10:38 23.03.2018.

Hyde Park, AhaHahaJahahaha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije