Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Bandić komentirao memorandum: 'Mi gradimo asfalt, asfalt gradi nas'

Milan Bandić/Dubai
Foto: PIXSELL
26.08.2019.
u 13:03

Ured gradonačelnika objavio je priopćenje u kojem navode kako je to što su omogućili medijima uvid u Memorandum o razumijevanju o projektu "Zagreb city", dokaz da se ne radi ni o kakvom razotkrivanju ili curenju takozvanih pikantnih detalja.

Prošlog tjedna procurili su detalji Memoranduma o razumijevanju koji je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisao s poduzetnikom Mohamedom Alabarom iz Eagle Hillsa zbog kojih klub zastupnika Lijevog bloka traži istragu.

Na pitanje novinara o navedenom Memorandumu, Bandić je tijekom obilaska radova na Ulici Savezne Republike Njemačke kazao: "Mi gradimo asfalt, asfalt gradi nas". 

 

Klub lijeve opcije smatra kako je zagrebački gradonačelnik prekršio svoje ovlasti i pozvali su Državno odvjetništvo na pokretanje istrage.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

- Imali smo neobvezujući natječaj koji je trajao samo dva tjedna s nevjerojatnim uvjetima na kojima se jave samo sva poduzeća, onda se s jednim od njih potpiše neobvezujući memorandum no unatoč tome cijela procedura se prilagođava željama jednog investitora. Čak i za Bandića ovo je stvarno previše,  apsolutno je prekoračio svoje ovlasti, rekao je predsjednik Kluba zastupnika Lijevog bloka, Tomislav Tomašević.

Ured gradonačelnika Bandića objavio je priopćenje u kojem navode kako je to što su omogućili medijima uvid u Memorandum o razumijevanju o projektu "Zagreb city", dokaz da se ne radi ni o kakvom razotkrivanju ili curenju takozvanih pikantnih detalja. U priopćenju su naveli kako se radi o praksi Grada Zagreba da se objektivno i nepristrano informira javnost, te tvrde da "Memorandum" ni na koji način ne obvezuje ni jednu niti drugu stranu potpisnicu, piše HRT. 


 

Komentara 17

MA
marina58
13:26 26.08.2019.

Kompletnu ekipu oko Bandića u poglavarstvu, holdingu i ostalim gradskim poduzećima treba resetirati počevši od vrha do čistačice. Svima otkaz, dovesti privremenu upravu koja će onda napreviti probir što valja ponovo zaposliti, a ostali kako koji, neki na burzu, a neki u Remetinec. Upravo je gadljivo gledati one kokoši od pročelnica za sve i svašta kojima se Bandić okružio kako po televizijskim emisijama brane njegove nebuloze. Fuj.

DV
dvorskaluda
17:31 26.08.2019.

Ta osoba posve je izgubila dodir sa stvarnošću. Ponaša se poput prgavog dementnog starca; tjera svoje, sve uništava , donosi posve nerazumne odluke ( jer si je uz pomoć naših vrlih članova Skupštine Grada osigurao da to može) a računn ćemo, kao uvijek, mi morati platiti. Hoće li konačno na slijedeće izbore za gradonačelnika, ljudi izaći i oduzeti mu svaku moć i utjecaj?

RP
rpzagreb
15:40 26.08.2019.

Izjava koja točno priliči samo i isključivo njegovim podobnicima, služnicimai glasačima. Za sve druge je besmislena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije