Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić je postao i počasni građanin - BiH

Titulu je zagrebački gradonačelnik dobio od Europskog pokreta BiH u Čapljini, a primio je i priznanje Ključ srca građana Bosne i Hercegovine
03. lipnja 2016. u 21:38 21 komentara 606 prikaza
Milan Bandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić od danas je i počasni građanin Bosne i Hercegovine, zemlje u kojoj se, inače, i rodio. Visoko priznanje primio je od Europskog pokreta BiH, na svečanosti u Čapljini, u povodu 11. Dana Europe u Bosni i Hercegovini, gdje je Bandić bio na poziv načelnika općine Čapljina Smiljana Vidića i predsjednika Europskog pokreta BiH Predraga Praštala.

Bandić je na panelu u sklopu svečane akadamije Vrijene za Europu i regionalno partnerstvo istaknuo ulogu lokalnih zajednica unutar EU, koje dobivaju na značaju u rješavanju konkretnih problema građana, priopćeno je iz zagrebačke gradske uprave. 

-Multietičnost i multikulturalnost svakako su na ponos ovoj državi i ovome kraju, a stanovnici svojim suživotom i međusobnom tolerancijom pokazuju značaj multikulturalnih zajednica, kakvih je Europi mnogo i koje su svakako model naše budućnosti. Različitosti nas trebaju spajati, a nikako razdvajati jer jedni od drugih trebamo učiti kako bismo svi zajedno obogatili naše živote i budućnost naše djece - poručio je Bandić, koji je uz titulu počasnoga građanina dobio i Ključ srca građana Bosne i Hercegovine.

>>Kuha, pere, kopa: Nisam rađao, a sve ostalo znam 

Predavanje Ivana Đikića na Filozofskom fakultetu
UPUTE GRAĐANIMA
Ivan Đikić: Ne širite histeriju, evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa
HAMAG-BICRO
Inovativna rješenja
Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta
 • brodludjaka:

  Tamo je trebao i ostati, jer tamo pripada. I zabraniti mu zakonom da se ovdje ponovo vrati.

 • Avatar ankabutorac
  ankabutorac:

  Predlazem da skupljamo lovu za Bandica za jednu, nepovratnu, kartu u njegovu ...kak se to zove???....

 • krizevcifranc:

  Uskoro bi mogao postati i počasni član Remetinca.