Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16 godina na čelu zagreba

Kuha, pere, kopa: Nisam rađao, a sve ostalo znam

23.08.2008 Zagreb - Milan Bandic sa crvenom zastitnom kacigom sjedi u gradjevinskim kolicima na gradilistu Arene.Gradonacelnik Milan Bandic obisao je danas, sa suradnicima, gradiliste sportske dvorane Arena Zagreb i pristupne prometnice. Prilokom obilaska
Foto: Pixsell
1/19
03.06.2016.
u 08:00

Govori mu nisu jača strana, ali u komunikaciji činom Milanu Bandiću nema ravna

Građevinski projektant, zidar, kuhar, čistač ulica, poljoprivrednik, pilot, vozač formule, blagajnik, šahist, plesač, sportaš. U punih 16 godina, koliko suvereno vlada Zagrebom, posao koji Milan Bandić nije znao obaviti ili se barem u njemu nije okušao jednostavno – ne postoji. Jer, kako i sam kaže, jedino nije rađao, ostalo sve zna.

Grah i “lizanje ulica”

– Običan sam čovjek koji ne fingira i ne baca parole, a priklanjam se jedino građanima – opisuje se gradonačelnik, a stručnjaci poručuju kako je upravo zahvaljujući tome što zna kako s ljudima ovih dana proslavio, kako on sam voli reći, “prvih 16 godina na čelu grada”. Inteligentan je Milan Bandić, kaže komunikologinja Smiljana Leinert-Novosel, i pronašao je ono što mu najbolje leži.

– Obraćanje javnosti i govori nisu mu jače strane, ali on se ionako drži komunikacije činom i tu mu nema ravna – ističe S. Leinert-Novosel.

A ne bi li se vidjelo kako on “dela” 365 dana u godini, Bandić će u četiri ujutro šmrkom prati Trg bana Jelačića te pritom držati lekciju čistačima o “lizanju ulica”, za 60.000 Zagrepčana skuhat će grah te ga dijeliti na Praznik rada u Maksimiru, otvorit će Bundekfest pa će, onako usput, probati upravljati balonom na vrući zrak, kao primjer sugrađanima sam očistiti od snijega stazu na kojoj trči, “zatancat” će na manifestaciji Proizvodi sela, od grafita čistiti pothodnike Novog Zagreba, saditi rajčicu u gradskim vrtovima, pokazivati kako se reciklira, sjesti u formulu, a i vlastoručno baciti koju lopatu tartana na atletsku stazu Mladosti koja se obnavlja. Zakopava on i kamene temeljce, ne libi se ubaciti pijesak u miješalicu, kao ni vikati na arhitekte ili građevinske projektante naprave li nešto na način koji, po njegovu nahođenju, i nije baš najbolji. Radi sve, ali dobro zna i zašto.

– Kod Milana Bandića uopće ne možemo reći da je u kampanji cijele godine, on kampanju i nema jer bi to značilo da je aktivniji samo u jednom razdoblju. Svatko bira svoj način rada i komunikacije, a on je izabrao način “ja sam jedan od vas i među nama nema ograda” i najbolji je u tome – komentirala je Smiljana Leinert-Novosel jučer baš u vrijeme kada je zagrebački gradonačelnik radio na blagajni dm-a, i to nakon što je potegnuo prvi šahovski potez na humanitarnoj simultanki darivatelja krvi.

Našljunčari, i ti si bio mlad

Milan Bandić stigne sve, a kako također sam kaže, on je “k’o Betmen”, pa ga ljudi vole. A vole ga i zbog izjava, koje se često znaju komentirati kao “neprimjerene” ili “nepotrebne”, baš kao i zbog “rješavanja problema” na licu mjesta.

– Našljunčari to, neka parkiraju na suhom, i ti si bio mlad – prije šest godina naredio je uređivanje parkirališta ispod Mosta mladosti da “mladi imaju kamo doći”. Jer, kako također ističe gradonačelnik, “svima želi uspjeha, samo sebi malo više”. A trenutačno si najviše želi dovršenje fontana kod NSK, nakon čega, govori, “može i umrijeti”.

 

Nije Ivanišević ili Dražen, ali zna što glavu drži "hladnom"

Bavljenje sportom preduvjet je za psihičku ravnotežu – rekao je zagrebački gradonačelnik još prije devet godina, kada je otrčao svoj prvi maraton. Fizičkim aktivnostima bavi se oduvijek, istaknuo je tada, a čini se da su mu upravo one pomogle u sagledavanju raznih situacija “hladne glave”. Možda ne dribla kao Prosinečki, ne servira kao Ivanišević i ne zakucava kao Dražen, ali u formi treba ostati, pa Bandić igra nogomet na utakmici za poplavljenu Slavoniju, trči ujutro u šest, pomaže u obaranju rekorda u najduljem igranju stolnog tenisa, igra košarku s pomladkom Cibone, kvartove obilazi na biciklu, a na sajmu sporta isprobava svoj forhend.

Komentara 55

BA
baba44713
10:01 03.06.2016.

Zaboravili ste oznaku "plaćeni oglas" na vrhu članka...

FA
fakin2012
12:29 03.06.2016.

romski kralj Banditj :-)

DU
Deleted user
10:11 03.06.2016.

Krade! Laže! Podržava nepotizam! Razbacuje se parolama i floskulama! Jedino u ćemu je uspješan (a to u hrvatskoj nije teško) je izbjegavanje pravde za kriminal koji je napravio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije