Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog upitne statike

Bageri ruše betonsku konstrukciju buduće Muzičke akademije

ferimport (1)
Patrik Macek/PIXSELL
06.03.2012.
u 15:38

Prije godinu dana pojavila se ekspertiza inženjera građevine da armirano-betonske zgrade imaju vijek trajanja od pedeset godina

Počelo je rušenje betonske konstrukcije bivše zgrade Ferimporta, zgrade u koju će se smjestiti Muzička akademija.

Nakon tri godine od početka radova, ipak je zaključeno da je konstrukciji zgrade arhitekta Fabrisa, građene početkom 60-ih, istekao rok trajanja.

– Prije godinu dana predočena je ekspertiza inženjera građevine u kojoj je zaključeno da armirano-betonske zgrade imaju vijek trajanja od pedeset godina. Kao arhitektu nepoznat mi je motiv za rušenje te konstrukcije – kaže arhitekt Milan Šosterić, glavni projektant buduće Akademije.
– Rekonstrukcija je izrazito zahtjevna, no to neće poskupiti gradnju – kaže Šosterić.

Komentara 21

OB
-obrisani-
15:52 06.03.2012.

Kako smijju rušit zaštićeni \"spomenik crvene arhitekture\", bez dopuštenja kompartije ?

DE
detour
16:15 06.03.2012.

rugoba se rusi da bi se izgradila identicna replika buduci da objekt ima status spomenika. bandic forsira gradnju akadmije i vrtica jer se na gradjevini najbolje krade.

Avatar neugodan
neugodan
15:43 06.03.2012.

MINIRAT SA 1000T TNT-a...ovo je jos jedna pljacka za koju nitko nece odgovarati!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dokle???????????????? ______________________________________

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije