Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKROMNIJI ADVENT U ZAGREBU

Tomislavac bez klizališta, a Zrinjevac bez kućica: Zagrepčani ostaju bez nekih omiljenih sadržaja

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
01.10.2021.
u 16:24

– Klizalište je financijski jako skupo – objašnjavaju nam u Gradu

Osim što će broj kućica biti daleko skromniji, ovogodišnji Advent ove će godine biti i bez nekih od najomiljenijih sadržaja Zagrepčana. 

Kako doznajemo iz Grada, na Zrinjevcu će biti gradski kulturni program kao i kulturni program Turističke zajednice Grada Zagreba, no bez ugostiteljskog programa. To znači da ondje neće biti kućica. A izostat će i klizalište na Trgu kralja Tomislava, jedno od omiljenih aktivnosti domaćih i stranih posjetitelja. 

– Klizalište je financijski jako skupo – objašnjavaju nam u Gradu, dodavši da će kućica neće biti niti kod Hrvatskog narodnog kazališta koji će biti ukrašen kao i proteklih godina, a Adventa neće biti niti na Platou Gradec, i to zbog otežanog pristupa nakon pošlogodišnjeg potresa.

– Novost je i da će Turistička zajednica s postojećim ugostiteljima na njihovim lokacijama ih uključiti u adventski program pa će se i tamo nuditi hrana i piće – govore nam iz Grada.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević raspisao je natječaj za najam adventskih kućica koji traje do 18. listopada, a u tekstu natječaja piše i popis lokacija sva kućice, njena kvadratura kao i iznos koji treba platiti za najam. Osim toga, strogo je popisano i koliko stolova se može postaviti uz svaku kućicu i kojoj vrsti usluge je namijenjena – od one za prigodnu prodaju do one za prodaju slastica i ugostiteljskih proizvoda. Više o tome pročitajte ovdje.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Isprobali smo burgere na Zagreb Burger Festivalu: Pogledajte koji su najbolji!

Ključne riječi

Komentara 187

BI
billynik
16:41 01.10.2021.

Sami ste ih birali, iduće godine nećete imati ni božićno drvce ako Štab tako odredi, treće godine u crkvu ćete ići skrivečki da vas susjed ne prijavi.

DU
Deleted user
16:37 01.10.2021.

Od velegrada u selendru.

Avatar Trava
Trava
17:13 01.10.2021.

Koliko znam al nisam 100% siguran Advent je Zagrebu donosio oko 300 ili 400 milijuna kuna. Al sta ces ako si nevjernik i jos ktome komunjara onda te svaki vjerski blagdan bode u oci. Bit ce opet po starom,kako manjina zeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije