Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Zuroff godinama na besraman način zloupotrebljava globalnu empatiju prema žrtvi svoga naroda'

Takva nastojanja beskompromisno se moraju zatrti. Zbog toga mi u DESNO poručujemo svim "zuroffima" - vrijeme vam je iscurilo. Tražite novu žrtvu, Hrvatska to nije, poručio je predsjednik stranke Desno Anto Đapić
06. lipnja 2019. u 14:46 6 komentara 1000 prikaza
Anto Đapić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Rijetki su ljudi danas u svijetu koji na tako besraman način zloupotrebljavaju globalnu empatiju prema žrtvi svoga naroda, kao što to godinama radi Zuroff. Njegova otvorena sklonost srpskoj zločinačkoj politici na koju se zgražao cijeli civilizirani svijet, zapravo poprima obilježja srpsko-političkog klona, besramnog tezgarenja žrtvama svoga naroda radi ostvarivanja banalnih političkih interesa, a teško je isključiti i još primitivniju koruptivnu motivaciju – poručio je Anto Đapić, čelnik stranke Desno.

Ognjen Kraus SJEĆANJE U Đakovu održana komemoracija za žrtve holokausta

- Predstavljajući se pod egidom "Simon Wiesenthal Centra", smatra da Hrvatskoj može postavljati zahtjeve i pridavati si važnost koja njemu, kao pojedincu, ne pripada. Nažalost, niz državnih funkcionera mu je dao povoda za to, no valja mu jednom zauvijek reći da je nedostojan čak i prezira zbog mnogih svojih postupaka. Pristajanje ili čak ne-reagiranje na Zuroffove opetovane pokušaje prosrpskog krivotvorenja hrvatske današnjice predstavlja izdaju ne samo današnje hrvatske države, nego cijele hrvatske žrtve, hrvatskih korijena i hrvatske povijesti. Zbog toga mu svaki politički Hrvat i Hrvatica mora poručiti da se kloni Hrvatske jer nije dostojan niti da je spominje – nastavio je.

Njegova poruka upućena državnoj politici, da se ograde od izjava Ruže Tomašić, “a posebno od njezinog pokušaja da umanji mnogobrojna zlodjela počinjena od ustaša i NDH”, otužni je nastavak, stava je Đapić, "pokušaja stvaranja higijenskog koridora oko hrvatskih suverenista svih profila, pokušaj obeshrabrivanja snažne ideje, pri čemu je Ruža Tomašić u ovom slučaju samo lice ideje koju Zuroff pokušava uništiti".

BIVŠE ZEMLJE KOMUNIZMA Hrvatska židovskoj zajednici vratila najviše imovine, 110 milijuna dolara

- Neće ići, duh slobode hrvatskog naroda je nad Hrvatskom, ne ovisi ni blizu samo o Ruži Tomašić, ali svi mi, bili joj skloni ili ne, koji držimo do sebe moramo reagirati i pokazati palac dolje takvim nastojanjima. Takva nastojanja beskompromisno se moraju zatrti. Zbog toga mi u DESNO poručujemo svim "zuroffima" - vrijeme vam je iscurilo. Tražite novu žrtvu, Hrvatska to nije – zaključio je Đapić. 

TARIK ČESTITAO
Odustao na pitanju za pola milijuna kuna: Biste li vi znali odgovor?
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
 • antonelić:

  ja bih najviše volio kada bi čitava hrvatska sličila na đapića : velika , debela tusta ! ... trebamo se izboriti za takvu hrvatsku , po mjeri đapića ! ...

 • Avatar Ernest_Fulir
  Ernest_Fulir:

  Zuroff je je kao neka globalna moralna vertikala..? Dajte, molim vas...

 • vjaceslav:

  sabirni ( a to na hrvatskom znači - koncentracijski) logor jasenovac, mjesto je sramotnog ustaškog zločina i nitko to ne poriče. međutim, mnogi ugledni povjesničari propituju razloge, obim zločina i način na koji je počinjen te vremenski okvir u kojem ... prikaži još! je taj logor bio mjesto zločina i ne bi trebalo zbog toga te ljude proglasiti zločincima.