Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU

Presuda u Zadru: Šest mladića proglašeni krivim za silovanje maloljetnice

U istražni zatvor u Zadru privedeni osumnjičeni za silovanje maloljetnice
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
29.07.2022.
u 11:59

Prvookrivljeni je dobio jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora, drugookriveni od dvije godinae i šest mjeseci, trećeokrivljeni kaznu od tri godine, a četvrtookrivljenik godinu dana zatvora

Šestorica mladića iz okolice Zadra optužena da su od kolovoza 2018. do srpnja 2019. godine u više navrata seksualno zlostavljali 15-godišnju djevojčicu iz njihovog mjesta proglašeni su krivima na Županijskom sudu u Zadru i osuđeni na zatvorske kazne, javlja Zadarski.hr.

Prvookrivljeni je dobio jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora, drugookriveni od dvije godinae i šest mjeseci, trećeokrivljeni kaznu od tri godine, a četvrtookrivljenik godinu dana zatvora. Petooptuženom maloljetniku izrečeno je tri godine pridržaja maloljetničkog zatvora, a šestookrivljenom 100 sati humanitarnog rada uz obavezu psihosocijalnog tretmana i rada za opće dobro.

Podsjetite se: Privođenje osumnjičenih za silovanje maloljetnice 2019. godine, snimio Frane Šarić

Trojica su u trenutku počinjenja kaznenih djela bila punoljetna, dvojica mlađi punoljetnici, a dvoje maloljetnici. Jedan od mladića koji je bio uključen je u međuvremenu poginuo.

Teška kaznena djela protiv spolne slobode i snimanje dječje pornografije kao i prijetnje ubojstvom izrečene djevojčice trajale su godinu dana od kolovoza 2018. godine pa sve do srpnja 2019. godine. Riječ je o slučaju koji je zgrozio hrvatsku javnost, te su bili organizirani i prosvjedi.

U istražni zatvor u Zadru privedeni osumnjičeni za silovanje maloljetnice
1/8

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

Komentara 38

OB
obican
12:11 29.07.2022.

Premalo su dobili

V0
Vlaskoulicanec3.0
12:23 29.07.2022.

Zatvor: puno premalo. A gdje je kastracija?

BE
Beyonder
12:20 29.07.2022.

Tako malo, da sam ja otac likovi bi molili za puno dužu kaznu, kad tad će izaći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije