Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Lokalni izbori 2021.

Župan Posavec: Draže mi je biti s građanima nego sjediti u Saboru

Posavec je kandidaturu objavio na godišnjicu oslobođenja Međimurja.
07. travnja 2021. u 19:07 1 komentara 101 prikaza
Čakovec: Potpisan ugovor o provedbi potpune digitalizacije Međimurske županije
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

U ove je četiri godine u našem Međimurju napravljeno puno. Međimurje danas u odnosu na prije četiri godine, ili prije osam godina, prema svim parametrima nije isto. Bolje je, razvijenije, izgrađenije, snažnije u percepciji diljem Hrvatske i šire unatoč vrlo teškim okolnostima u kojima je prolazio cijeli mandat – rekao je međimurski župan Matija Posavec koji je najavio kandidaturu za novi mandat, i to sa svojom novoosnovanom strankom Nezavisna lista Matija Posavec. Zamjenik će mu biti Josip Grivec (HSLS).

CRO DEMOSKOP Koji su rejtinzi stranaka uoči lokalnih izbora i tko su najpopularniji političari

Administracija u Županiji ima, nabrajao je Posavec, najmanji broj zaposlenih u Hrvatskoj, s jednim od najmanjih proračuna obnovljeno je dvadesetak osnovnih i srednjih škola, sagrađene su školske dvorane, zdravstvene ustanove, revitalizirani su objekti kulturne i prirodne baštine, dva znanstveno-istraživačka centra...

Međimurska županija povukla je više od tri milijarde kuna europskih sredstava za stotinu kapitalnih projekata. Kad je preuzeo županiju, u Međimurju je, kaže, bilo 2417 poduzeća, a danas ih je 3498, broj zaposlenih je s 35.713 porastao na 41.380. Posavec je osvojio i mandat saborskog zastupnika, no odlučio je ostati župan kad koalicija s kojom je izašao na izbore nije uspjela formirati parlamentarnu većinu.

Zagreb: Konferencija "Pametni gradovi" ZAHUKTAVA SE KAMPANJA Čehok zatražio očitovanje direktora koji je dijelio letke sa svojom slikom

– Puno draže mi je u naponu snage, s 40 godina, biti svaki dan s vama na terenu, rješavati probleme tamo gdje ih ima nego sjediti u lagodnoj saborskoj klupi oporbenog zastupnika. Osnivanjem nove političke stranke zastupat ću snažnije interese Međimurja i cijele regije – rekao je i zaključio da je za objavu kandidature odabrao 6. travnja, na dan kad se prije 76 godina Međimurje vratilo u hrvatske granice.

Video - Matija Posavec o suradnji HDZ-a i SDP-a

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih