Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ide po novi mandat

Župan Posavec: Draže mi je biti s građanima nego sjediti u Saboru

Čakovec: Potpisan ugovor o provedbi potpune digitalizacije Međimurske županije
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
07.04.2021.
u 19:07

Posavec je kandidaturu objavio na godišnjicu oslobođenja Međimurja.

U ove je četiri godine u našem Međimurju napravljeno puno. Međimurje danas u odnosu na prije četiri godine, ili prije osam godina, prema svim parametrima nije isto. Bolje je, razvijenije, izgrađenije, snažnije u percepciji diljem Hrvatske i šire unatoč vrlo teškim okolnostima u kojima je prolazio cijeli mandat – rekao je međimurski župan Matija Posavec koji je najavio kandidaturu za novi mandat, i to sa svojom novoosnovanom strankom Nezavisna lista Matija Posavec. Zamjenik će mu biti Josip Grivec (HSLS).

Administracija u Županiji ima, nabrajao je Posavec, najmanji broj zaposlenih u Hrvatskoj, s jednim od najmanjih proračuna obnovljeno je dvadesetak osnovnih i srednjih škola, sagrađene su školske dvorane, zdravstvene ustanove, revitalizirani su objekti kulturne i prirodne baštine, dva znanstveno-istraživačka centra...

Međimurska županija povukla je više od tri milijarde kuna europskih sredstava za stotinu kapitalnih projekata. Kad je preuzeo županiju, u Međimurju je, kaže, bilo 2417 poduzeća, a danas ih je 3498, broj zaposlenih je s 35.713 porastao na 41.380. Posavec je osvojio i mandat saborskog zastupnika, no odlučio je ostati župan kad koalicija s kojom je izašao na izbore nije uspjela formirati parlamentarnu većinu.

– Puno draže mi je u naponu snage, s 40 godina, biti svaki dan s vama na terenu, rješavati probleme tamo gdje ih ima nego sjediti u lagodnoj saborskoj klupi oporbenog zastupnika. Osnivanjem nove političke stranke zastupat ću snažnije interese Međimurja i cijele regije – rekao je i zaključio da je za objavu kandidature odabrao 6. travnja, na dan kad se prije 76 godina Međimurje vratilo u hrvatske granice.

Video - Matija Posavec o suradnji HDZ-a i SDP-a

Komentara 2

JU
Junakdana
14:38 18.04.2021.

Dok knjižničar vodi glavnu riječ u bolnici sve je jasno. Pametnom dosta.

ME
Meter
19:18 07.04.2021.

Žmukler

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije