Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avionska nesreća

Zrakoplov promašio pistu pa sletio u ocean, putnici čudom preživjeli

avion sletio u ocean
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
28.09.2018.
u 08:18

Lokalne vlasti potvrdile su kako se zrakoplov srušio u vodu u petak oko 9.30 sati po lokalnom vremenu, a u njemu se u trenutku pada nalazilo 47 osoba

Zrakoplov aviokompanije Air Niugini koji je letio s Mikronezije na otok Weno u Papui Novoj Gvineji srušio se u Tihi ocean nakon što je pilot promašio pistu na koju je trebao sletjeti.

Lokalne vlasti potvrdile su kako se zrakoplov srušio u vodu u petak oko 9.30 sati po lokalnom vremenu, a u njemu se u trenutku pada nalazilo 47 osoba. Bilo je 36 putnika i 11 članova posade, no svi su čudom preživjeli nakon što su lokalni stanovnici pojurili čamcima prema avionu kako bi ih spasili.

Svi su iz trupa zrakoplova uspjeli izaći te su stojeći na krilima čekali pomoć.

Voditelj zračne luke Chuuk, na koju je zrakoplov trebao sletjeti, Jimmy Emilio ispričao je lokalnim medijima kako je pilot promašio pistu za oko 160 metara te je završio u oceanu, piše Daily Mail.

Putnici i članovi posade odmah su prevezeni u bolnicu, no nijedna ozbiljnija ozljeda nije prijavljena.

– Mislio sam da smo sletjeli dok nisam pogledao kroz prozor i vidio da smo u vodi. Pomislio sam kako se ovo nije trebalo dogoditi – rekao je jedan američki putnik.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije