Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva Airtractora

Zračne snage Oružanih snaga gase požar kod Poljica

HRZ / M. Karačić
16.08.2021.
u 17:11

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 16. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 72 požara

Dva aviona Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na gašenju požara kod Poljica u Zadarskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

Također, jedan helikopter Mi-8MTV bio je angažiran tijekom prijepodneva na gašenju požara u Biteliću kod Sinja u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 16. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 72 požara. Riječ je o 28 požara u Šibenskoj-kninskoj, 24 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 15 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i po jednom u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 51 protupožarno izviđanje u županijama priobalja. Na navedenim zadaćama, gašenju požara i protupožarnom izviđanju, izvršeno je 3614 letova pri čemu je ostvareno 583,25 sati naleta, izbačeno je 16.309 tona vode, prevezeno 7,5 tona tereta i utrošeno je 3916 litara pjenila.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Vatrogasac na rukama do bolnice držao šestomjesečnu bebu

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
18:24 16.08.2021.

Zračne snage Oružanih snaga snažno gase vatru. Punom snagom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije