Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milanović o raspuštanju Sabora: Izbori će biti vrlo brzo

– Raspuštanje Sabora je autonomna odluka tog tijela i pretpostavljam kako će ta odluka biti donesena krajem rujna – kazao je Milanović
07. rujna 2015. u 15:59 70 komentara 2604 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Premijer Zoran Milanović je u Dubrovniku, gdje je sudjelovao na konferenciji Konvencije o kasetnom streljivu, rekao da raspuštanje Sabora očekuje do kraja rujna.

– Raspuštanje Sabora je autonomna odluka tog tijela i pretpostavljam kako će ta odluka biti donesena krajem rujna – kazao je Milanović i dodao da će Sabor u redovnu zasjedanje ući 15. rujna te će se poslije toga "po svemu sudeći, raspustiti", piše HRT.  – Izbori će biti vrlo brzo, a nakon toga će se tražiti većina u parlamentu kako bi se uspostavila stabilna Vlada – kazao je premijer.

"To je zaista njezina stvar"

Komentirao je i privremeno  preseljenje Ureda predsjednice u Vukovar te je kazao da je to njezino pravo i upitao se "zašto bi on to komentirao".  

– Ured predsjednika je u Visokoj – kazao je Milanović aludirajući na lokaciju koju je predsjednica u kampanji označila kao novu lokaciju Ureda, ali se odmah ispravio i kazao da je Ured predsjednika na Pantovčaku. Iz njegovih riječi nije bilo jasno je li namjerno rekao krivu lokaciju ili je to bio samo lapsus koji se svakome može dogoditi.

Koaliciju možete zvati Domovinska koalicija

– Ako želi biti među ljudima, može putovati. Ali Hrvatska je relativna mala. No, ja to ne bi komentirao. To je zaista njezina stvar – rekao je premijer i dodao da se oni bave "konkretnim, tvrdim, čvrstim stvarima". Zaključio je da, ako predsjednica smatra da će zbog toga Hrvatskoj biti bolje, onda je to preseljenje "u redu".

Premijer je potvrdio da sutra potpisuju koalicijski sporazum. IDS je još u koaliciji i uvijek je dobrodošao. – Koalicija neće promijeniti ime, ali nas u biti možete zvati Domovinska koalicija – kazao je Milanović.

>>Sa SDP-om pet stranaka, ali još uvijek bez IDS-a

>>Milanović: Kazetno naoružanje nije pouzdano i ne može se koristiti u vojne svrhe

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti