Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
revolucija

Znanstvenici stvorili prvu životinju s umjetnim DNK!

laboratorij
Arhiva VL
12.08.2011.
u 01:08

Znanstvenici su, tvrde, uspjeli stvoriti životinju koja koristi nepoznatu 21. aminokiselinu.

Znanstvenici iz Cambridgea objavili su kako su stvorili prvu životinju s umjetnim informacijama u genetičkom kodu, prenosi BBC. Riječ je o crvu Caenorhabditis elegans dugačkom tek jedan milimetar koji ima samo tisuću stanica.

Mijenjanjem genetske strukture crva znanstvenici su uspjeli stvoriti organizam koji do sada nije postojao u prirodi. Naime, u prirodnim organizmima postoji 20 aminokiselina u različitim kombinacijama kako bi proizveli deseci tisuća različitih proteina potrebnih za život. 

Znanstvenici su, tvrde, uspjeli stvoriti životinju koja koristi nepoznatu 21. aminokiselinu. Kažu da bi tehnika mogla dati biolozima kontrolu svakog atoma u molekulama živih organizama.

Komentara 15

OB
-obrisani-
01:45 12.08.2011.

Igaramo se Boga..........ali da kojim slucajem jednog dana ne bude vraga...

TH
than
02:50 12.08.2011.

Igramo se Boga ?!?! To bi znacilo da smo/cemo postali Bogovi i da nas mozda i nije stvorilo neko bozanstveno bice, vec obicno smrtno bice koje je mozda toliko napredovalo da je i smrt pobijedilo. Uostalom, ako i uzmemo to da nas je neki Bog stvorio, to znaci da nas je stvorio takvima da dodjemo do ovog stupnja razvoja, pa i dalje. Ovo na kraju krajeva i nije losa vijest, jer to znaci da cemo jednog dana uspjeti oziviti zivotinjske, pa i biljne vrste koje su jednostavno nestale zbog nas, odnosno nasih postupaka.

OB
-obrisani-
01:21 12.08.2011.

Treba vas sve pos.......khkh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije