Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavljenički koncert

Zlatni cekin već 25 godina pomaže djeci s teškoćama

Zlatni cekin
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/11
26.05.2018.
u 16:33

U Zlatnom cekinu trenutno radi šezdesetak djelatnika, koji za preko 200 djece s teškoćama dnevno realizirijau različite usluge i programe, od rane dijagnostike, rehabilitacije i socijalizacije do polivalentne rehabilitacije, što koriste djeca iz cijele Slavonije, pa i šire.

Ustanova za rehabilitaciju i odgoj djece s teškoćama u razvoju "Zlatni cekin" današnjim (subota) je koncertom glasovitoga talijanskog dječjeg zbora Picolo coro Zecchino d'oro u Slavonskom Brodu obilježila 25. obljetnicu postojanja. Cekinom od samog osnutka upravljaju franjevci Franjevačke provincije Bosne Srebrene. U proteklih četvrt stoljeća izrastao je u važnu i korisnu ustanovu koju roditelji sve više traže jer u njoj nalaze doista kvalitetnu pomoć.

- Bile su to uspješne godine rada i pomaganja kojima se svi možemo ponositi. Brojnim organizacijama i dobrim ljudima zahvaljujemo što smo kroz sve ovo vrijeme mogli pomoći velikom broju djece – rekao je ravnatelj slavonskobrodske ustanove fra Ilija Jerković.

U Zlatnom cekinu trenutno radi šezdesetak djelatnika, koji za preko 200 djece s teškoćama dnevno realizirijau različite usluge i programe, od rane dijagnostike, rehabilitacije i socijalizacije do polivalentne rehabilitacije, što koriste djeca iz cijele Slavonije, pa i šire. Osim zdravstvene rehabilitacije, ustanova pruža i socijalne usluge poput dnevog i tjednog boravka te stručne pomoći u obitelji.

- Imamo i dječji vrtić Cekin s Montessori programom u kojem je, uz sedamdesetero djece tipičnog razvoja još četrdesetak djece s teškoćama u razvoju. Zahvaljujući požrtvovnom radu našeg osoblja, opremljenosti i dobrim programima, uspijevamo velikom roju djece učiniti dostupnom potrebnu rehabilitaciju - istaknuo je Jerković.

Uz zbor iz Bologne, na slavljeničkom koncertu nastupila su i djeca iz brodske Glazbene škole i vrtića "Cekin" te članovi Folklornog ansambla Broda. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije