Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

Smetao mu susjedov pijetao, pa smislio nevjerojatnu 'osvetu'

Slavonski Brod: Snimio kukurikanje pijetla pa susjede budio megafonom
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
10.05.2018.
u 09:24

Kukurikanje s razglasa nije čuo samo prvi susjed nego i ostali pa je “domišljatom” novom stanaru na vrata pokucala policija

Stanari Mihanovićeve ulice u Slavonskom Brodu nekoliko su se dana budili ranom zorom zbog kukurikanja pijetla, ali onog s razglasa. Naime, njihov novi susjed, kad je kupovao kuću, očito nije znao da vlasnik kuće do njegove u svom dvorištu ima ukrasnog pijetla koji se svako jutro zorom oglašava, odnosno kukuriče.

Kako bi pokazao susjedu, koji uredno ima sve papire za svog ukrasnog pijetla, da mu kukurikanje smeta, odlučio se na pomalo neobičan potez. Snimio je pijetla i još neke zvukove i tri jutra zaredom, od četiri do sedam sati, na razglas puštao kukurikanje.

– Radi se o malom feniksu, mom ljubimcu. To je rijetka vrsta ukrasnog pijetla, u Hrvatskoj ih ima svega desetak ili petnaest. Već je pet godina kod mene i nikada nikome nije smetao. Ne znam što bih rekao o susjedovu potezu, čini se da se nije uklopio u sredinu – kaže vlasnik Nenad Dankić. Logično, kukurikanje s razglasa nije čuo samo prvi susjed, nego i ostali, pa je u utorak već oko 4.30 sati ujutro domišljatom novom stanaru na vrata pokucala policija. Razglas je nakon toga ugašen. U policiji kažu da će po završetku postupka odlučiti o podnošenju prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira.

Inače, bezimeni pijetao ljubimac je naselja.

– Ima li što ljepše nego kada vas pijetao ujutro budi svojim prirodnim, zdravim i nenametljivim pjevom. Nažalost, susjedu je to očito smetalo. A taj zvuk s razglasa, meni je to više zvučalo kao nekakva sirena, pomislio sam da se nekome uključio alarm – rekao je susjed Pavao.

Fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale. Najveći hit dolazi iz središta Zagreba:

Slavonski Brod: Snimio kukurikanje pijetla pa susjede budio megafonom
1/30
Ključne riječi

Komentara 31

IK
ivo.klopotan
10:36 10.05.2018.

a vidi s u kakvim uvjetima drži psa Biglića ...kad je zadnji put počistio taj boks ....sram te bilo

JA
jah
10:18 10.05.2018.

Ako gospodin želi slušati umjetnog pijetla, nek si ga instalira u spavaću sobu. Teroriziranje susjeda takvim pizdarijama bi trebalo biti kažnjivo.

RO
Roperope
20:48 10.05.2018.

Roperope: Ako gospodin želi slušati pijetla, nek si ga unese u spavaću sobu. Teroriziranje susjeda takvim pijetlom bi trebalo biti kažnjivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije