Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog izmjene zakona

Živi zid: U istražna povjerenstva uvesti vanjske članove i kažnjavanje

Živi zid
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.11.2017.
u 15:48

Za članove povjerenstva u Živom zidu propisali bi novčane kazne za neopravdane nedolaske

Kako bi razriješio višemjesečnu raspravu oporbe i vladajućih o tome mora li istražno povjerenstvo prekinuti s radom kada sud donese rješenje o istrazi, Živi zid je u saborsku proceduru uputio svoj prijedlog izmjena Zakona o istražnim povjerenstvima koji se nije mijenjao od 1996. godine kada je i donesen.

Prijedlog predviđa više izmjena, od uvođenja vanjskih članova u povjerenstvo do kažnjavanja članova koji ne dolaze na sjednice, a rješava i aktualnu dilemu koja se pojavila s planom osnivanja povjerenstva o Agrokoru koje je započelo s radom, ali nitko ne zna dokle će stići.

– Prijedlogom se propisuje da sudbeni postupak u smislu ovoga zakona počinje potvrđivanjem optužnice. To konkretno znači da samo pokretanje istražnog postupka temeljem odredaba Zakona o kaznenom postupku, odnosno činjenica da je u tijeku prethodni postupak, ne bi bio zapreka za rad istražnog povjerenstva – objašnjavaju u Živom zidu. 

Komentara 1

GU
General_U
16:21 14.11.2017.

primaju li ovi u tim povjerenstvima nešto šuške za svoje gluposti!!????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije