Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sinčić: 'Zašto Imunološki zavod ne bi proizvodio konoplju u medicinske svrhe?'

Svojih prijedlogom izmjena zakona Živi zid dotakao se i korištenjem marihuane u rekreativne svrhe.
13. listopada 2017. u 13:47 6 komentara 874 prikaza
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Zastupnici Živog zida u saborsku su proceduru uputili svoj prijedlog Zakona o legalizaciji konoplje koji će, vjeruju, značajno pomoći razvoju hrvatske poljoprivrede. Sada je omogućen samo uvoz medicinske konoplje, što bi u Živom zidu mijenjali, a tu vide veliki potencijal i za Imunološki zavod.

Reklama ili stvarnost Zanosne beračice marihuane iz Albanije mame uzdahe

- Od konoplje se može proizvesti više od 25 tisuće proizvoda, no u Hrvatskoj se, za razliku od Europe, ne može koristiti cijela biljka, pa se koristi samo za hranu za ljude i životinje – kazao je Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida dodavši kako pri tome postoji i ograničenja uzgoja samo na jednom hektaru kao i zabrana uzgoja za one koji su kažnjavani zbog zlouporabe konoplje. Živi zid zato predlaže da se ta ograničenja ukinu i da se za industrijsku proizvodnju koristi cijela biljka.

Zalažu se i za upotrebu konoplje u medicinske svrhe, jer, naglašavaju, najnovija znanstvena istraživanja govore o velikom potencijalu konoplje u liječenju niza ozbiljnih bolesti. Zato predlažu da se oboljelima, kojima konoplja može olakšati ili spasiti život, omogući njen neograničen uzgoj.

- Omogućen je uvoz gotovih proizvoda od konoplje, što smatramo štetnim za razvoj hrvatske poljoprivrede. Zašto se, primjerice, Imunološkom zavodu, ne bi dalo da je proizvodi u medicinske svrhe? - zanima Sinčića koji predlaže da se u Hrvatskoj registriraju tvrtke za proizvodnju konoplje u medicinske svrhe.

Svojih prijedlogom izmjena zakona Živi zid dotakao se i korištenjem marihuane u rekreativne svrhe.

- Tražimo da se dozvoli upotreba za vlastite potrebe do šest stabljika konoplje. Legalizacijom do šest stabljika, velikim će se dijelom eliminirati sivo, odnosno crno tržište marihuane i izvan snage staviti mreža dilera, a sudovi rasteretiti procesuiranja benignih prekršaja, što će dovesti do ušteda – kaže Ivan Pernar koji vjeruje da je ovaj prijedlog zakona veliki korak naprijed za hrvatsko društvo.

Marihuana u mrkvi Ilegalni izvoz 500.000 dolara vrijedna marihuana krijumčarena u mrkvi Deložacija u Čakovcu Deložacija u Čakovcu Ivan Pernar: Tuga i jad. Smrtić: Idem se prijaviti u Centar za socijalnu skrb Pernar: 'Češnjakom protiv pijenja krvi hrvatskom narodu'
ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

  • SmellsLikeŠit:

    A bilo bi dobro i za turizam, mogli bi i imati i kafiće u kojima je dozvoljena konzumacija marihuana i sl., tu ima mnogo potencijala...

  • emojmile:

    Bravo! Amsterdam se razvio zbog toga. Izrael ljeci.ljude i.dezi sve pod.kontrolomsa marihuanom i zaradjuje. Ljek protiv raka i to legalan! Super ideja, samo da zaživi!!!

  • Ovozemaljski:

    Napokon netko da je o tome progovorio . Tu leze milijarde ako budemo među prvima...