Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST

Žena koja je prijavila Škaru za silovanje: 'Djeca su plakala sa mnom'

Damir Škaro
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/5
05.09.2019.
u 23:18

Sudac istrage odredio je 30 dana istražnog zatvora za Damira Škaru zbog opasnosti od ponavljanja djela i kao i od opasnosti od utjecaja na svjedoke.. On je prijavljen za spolno uznemiravanje, silovanje i prijetnju.

Žena koja je prijavila Damira Škaru, bivšeg zastupnika HDZ-a i aktualnog predsjednika AMK Sigeta, ispričala je detalje napada koji se dogodio 10. kolovoza, piše Dnevnik.hr. 

Kako je ispričala, on je nju napao s leđa, primio je oko struka, nabio na sebe i stavio joj ruku u grudnjak. Stavio joj je obje ruke iza leđa, stavio u klinč i kako je navela, ona se nije mogla istrgnuti. 

Prema njezinim riječima, rekao joj je kako ona nema što govoriti da prestane i ako nastavi da će je baciti na krevet i silovati. Žrtva je navela kako joj je zabio ruku ispod haljine, gurnuo joj ruku u gaće i nije se uspjela izvući. Čula je da nije bila jedina žrtva. 

- Znam da smo se dogovarale da se u 16 sati okupimo u uredu i da zajedno idemo doma, da ni jedna ne ostane sama s njim jer smo ga se bojale, da nam nešto ne napravi. Cure su mi pričale da ih je napadao. Svašta je radio, kazala je žena. 

Prema saznanjima Provjerenog, zaposlenice su nerijetko iz ureda predsjednika AMK Sigeta izlazile uplakane. 

Krivnju za događaj, prema njezinim riječima, tražila je i u sebi. 

- Veliku većinu svaljujemo na sebe. Ja znam da to nije ispravno, ali tako to doživljavam. Jesam li nešto krivo napravila, rekla... Znam da nisam. Ja nikad njemu nisam dala dozvolu ni za što. Za tako nešto treba dozvola, treba se reći da, rekla je žrtva koja je prijavila Damira Škaru nakon što je otišla na liječnički pregled. 

Za silovanje saznala su i njezina djeca. 

- Plakali su skupa sa mnom. Riječi od malenog u autu su bile: 'Mama, što nisam stariji da te zaštitim', ispričala je, piše Dnevnik. 

Podsjećamo, Damir Škaro uhićen jučer pri povratku iz BiH. Ispitan je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici te mu je sudac istrage odredio istražni zatvor od 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja djela i kao i od opasnosti od utjecaja na svjedoke.On je prijavljen za spolno uznemiravanje, silovanje i prijetnju. 

Komentara 25

TH
than
00:23 06.09.2019.

Vjerojatno još jedan od onih koji je tek 90tih ušao u crkvu, jer kao ranije se nije moglo. Ne znam kako sam se ja krstio, pričestio, krizmao u tom mračnom komunizmu kada većina kao nije mogla, a moji roditelji se uzeli u crkvi. I niti dlaka sa glave mi nije pala, a niti mojim roditeljima. Možda zato što nisu bili članovi partije, pa nisu kršili nikakav kodeks, tko će ga sada znati. Takvi novopečeni katolici sa početka 90tih su sada veći katolici i od pape. No, eto ispade da i nije neki vjernik. Ali stvarno mi nije jasan taj mentalni sklop da ideš silovati nekoga.

VJ
vjekoslavkatalina
07:36 06.09.2019.

Škaro je evidentno seksualno ugrozen ali ocito ta posast vlada među boksacima sjetimo s eniza velikih boksaca koji su bivali optuzeni zbog silovanja(tyson,hoyfield,fraizer,prescoott) a cak se i jendog beneša sumnjicilo za nekakve pokusaje silovanaj ali nikad dokazano jer je beneš bio velika zvijezda u yugi pa se to zataskavalo...ocito im se od tih udaraca nesto hebeno poseremeti u glavi...da kasniej manje vise budu nasilni narocito sto se zena tice..valjda su navikli da sve silom dobiju i takvo okruzje jer realno boks je uvijek bio okupljaliste sumnjivih i problematicnih tipova kako u ringu tako i van ringa a tu se i veca lova vrti

DU
Deleted user
07:25 06.09.2019.

Dosla maca na vratanca.... kristalno lice dvojnog drzavljanstva, katolicke skrusenosti, domoljublja, covjekoljublja, stjecanja akademskog statusa... Zivimo u drzavi zvanoj teska prevara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije