Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija

‘Zeleni plan – prilika za hrvatsko gospodarstvo’

Zeleni plan
PD
30.11.2020.
u 09:43

Gospodarstvu će nakon krize biti nužno oživljavanje, a Zeleni plan financijski će ga poticati, i to tako da ga transformira imajući na umu zdravlje našeg planeta.

Na kraju ove izazovne i zahtjevne godine, a godinu dana nakon što je Europska komisija predstavila Europski zeleni plan, Poslovni dnevnik održat će konferenciju  „Zeleni plan – prilika za hrvatsko gospodarstvo“. Europa, pa tako i Hrvatska, moraju provesti strategije kojima je cilj ostvariti klimatski neutralnu Europsku uniju, jer je to važno i u oporavku od krize prouzročene bolešću COVID-19. Gospodarstvu će nakon krize biti nužno oživljavanje, a Zeleni plan financijski će ga poticati i to tako da ga transformira imajući na umu zdravlje našeg planeta.

O preobrazbi gospodarskog modela Europe kao prvog klimatski neutralnog kontinenta do 2050. i novom društvenom modelu zelene i digitalne tranzicije govorit će stručnjaci iz Europske komisije i hrvatski europarlamentarci, viziju hrvatskog zelenog turizma predstavit će ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a o korištenju raspoloživih sredstava Fonda za oporavak i otpornost s ciljem poticanja potrebnih reformi, ubrzavanja investicija i stvaranja uvjeta za održivi gospodarski razvoj u skladu sa Zelenim planom, govorit će ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak. Nakon prezentacije slijedit će nekoliko panel-diskusija na kojima će stručnjaci raspravljati o hrvatskoj tranziciji prema zelenom i digitalnom, o prilagodbi domaćeg energetskog sektora i brendiranju Republike Hrvatske u skladu sa Zelenim planom.

Budite s nama u live streamu konferencije 30. studenoga 2020. s početkom u 10 sati na našim web-portalima poslovni.hr i vecernji.hr, budite prvi koji će doznati hoće li Hrvatska biti klimatski neutralna do 2050. godine i kako će nam izgledati život nakon pandemije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije