Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razvoj pule

Zelena Istra: Puljani se ne boje odlučivati o budućnosti grada

pula
Arhiva VL
06.05.2010.
u 13:23

Građani su nezadovoljni rješenjima koja je Grad Pula predložio za područje obuhvata plana ne uzimajući u obzir interese i potrebe stanovnika grada.

PULA - Nezadovoljstvo Puljana činjenicom da se ne osjećaju dovoljno uključenima u planiranje razvoja vlastitoga grada, što se u posljednjem slučaju očituje na primjeru lučice Delfin, preraslo je u konstruktivnu kritiku sadržaja prijedloga urbanističkog plana kojim je obuhvaćena i ta lučica, kaže predsjednica Zelene Istre Dušica Radojčić.

Udruga je ponukana time u MO Nova Veruda organizirala javnu tribinu na koju se odazvalo stotinjak revoltiranih građana, a bilo bi ih, kaže Radojčić, i više da je prostorija bila veća.

- Građani su nezadovoljni rješenjima koja je Grad Pula predložio za područje obuhvata plana ne uzimajući u obzir interese i potrebe stanovnika grada. Nezadovoljni su i formalno odrađenom javnom raspravom. Broj sudionika tribine dokazuje da su Puljani svijesni potrebe uključivanja u proces odlučivanja o željenoj budućnosti vlastitog grada - kaže D. Radojčić.

Planu se konkretno zamjera, naglasila je, što veliku vrijednost grada - pogled prema moru - poništava namjerom gradnje niza stambenih zgrada.

- Građani ne žele zid prema moru. U raspravi se pokazalo da građani znaju koje vrijednosti i prednosti žele sačuvati i u budućnosti te da su se spremni angažirati u promišljanju društvenih i prostornih prioriteta - zaključila je.

Zaključke s tribine i potpise podrške u okviru ranije pokrenutog postupka javne rasprave proslijedit će gradskoj upravi. Glavni je zahtjev da se postupak donošenja prijedloga obustavi te da se donese novi plan, temeljen na principima održivosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije