Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNA RASPRAVA

Zekanović u Otvoreno stigao s uplatnicom za Peđu Grbina: 'Njegovu uplatnicu nismo vidjeli'

18.01.2023.
u 00:02

Šef oporbe je neovlašteno uzeo 6.631 euro i 29 centi iz proračuna RH. To je famozna naknada za odvojeni život. Ovo je jedna uplatnica. Tvrdi da je uplatio, ali uplatnicu nismo nikada vidjeli, rekao je Zekanović

U večerašnju emiisju Otvoreno na HRT-u Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke, stigao je s uplatnicom. Kako je rekao, napisao je uplatnicu za šefa SDP-a Peđu Grbina na iznos od 6.631 euro. 

- Šef oporbe je neovlašteno uzeo 6.631 euro i 29 centi iz proračuna RH. To je famozna naknada za odvojeni život. Ovo je jedna uplatnica. Tvrdi da je uplatio, ali uplatnicu nismo nikada vidjeli. Ja sam popunio uplatnicu za RH, napisao sam Peđa Grbin, napisao sam iznos. Evo ovo ću dati kolegici Ahmetović neka mu da - rekao je Zekanović. 

U emisiji se govorilo, između ostaloga, o inflaciji i rastu cijena. 

- Kolegice Ahmetović i Benčić su jako zabrinute nad standardom građana jer imamo poskupljenje. Njihove stranke u gradu Zagrebu, za razliku od RH, dižu cijenu vode za 15%. Vlada je svojim mjerama svaki mjesec daje 115 milijuna kuna subvencije gradu Zagrebu da bi cijena struje ostala ista - kazao je Zekanović. 

 

- SDP već godinu dana upozorava da je prije uvođenja eura trebalo zaštititi hrvatske građane. HDZ je odbio zaštititi građane. Na primjeru Slovenije predlagali smo zaštitu građana, da se godinu dana prije uvođenja eura uvede monitoring cijena, da se objavljuju cijene i promjene cijena onih najvažnijih namirnica. Htjeli smo i formiranje crnih lista onih koji neopravdano dižu cijene - istaknula je saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović. Upitala se što prosječnom umirovljeniku znači godišnja inflacija od 13,5%.

- To mu ništa ne znači, on danas plaća osnovne namirnice od 10 do 40 posto više, a lijekove koji su na posebnoj listi, plaća i od 100 do 170% više nego prošle godine - dodala je. 

Sandra Benčić, saborska zastupnica Možemo, poručuje da su pitali premijera ima li podatak o kretanju trgovačkih marži od 2019. godine naovamo te ima li podatke o cijenama.

- Nema podatke. On je imao veliki pucanj u prazno kada je najavio da će rezati subvencije, da će kažnjavati. Kada je najavio "crni petak". Ništa se nije dogodilo. Niti crne liste niti sve druge mehanizme, Andrej Plenković u posljednjih godinu dana nije htio primijeniti. Sada najavljuje drastične mjere i ne poduzima ništa, kao i u svemu ostalome - rekla je Benčić. 

VIDEO Grbin Plenkoviću: 'Pa jeste li vi glupi, u svim državama su cijene dizane na više. Uvođenje eura je trebalo biti dobro, majstore i to ste uprskali'

Komentara 24

Avatar Zavratnica
Zavratnica
05:31 18.01.2023.

Zekanović je na Otvoreno trebao stići sa Uputnicom, a ne sa Uplatnicom.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
07:19 18.01.2023.

Klaun opet luduje.

Avatar borovanjiva
borovanjiva
07:25 18.01.2023.

Ni jedna ozbiljna TV kuća ne bi ovog prevaranta i redikula nikad pozvala na ozbiljnu raspravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije