Naslovnica Vijesti Crna kronika

Svjedoci: Besplatno smo radili na Pernarovoj kući

'Gletao sam mu i bojao kuću, trajalo je 10 do 15 dana, svaki dan po dva, tri sata. Nisam dobio ništa novca za to, nisam išao da bih zaradio, već da pomognem', rekao je susjed
23. siječnja 2018. u 12:29 14 komentara 3124 prikaza
Zdravko Mamić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Koliko su Milana Pernara stajali gradnja i uređenje njegove kuće u Zagrebu, utvrđivalo se u utorak u Osijeku u nastavku suđenja tom porezniku, braći Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću. Optuženi su, podsjetimo, za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna, a Pernara se tereti da je, među ostalim, uzeo mito od Zorana Mamića. Svjedočili su Pernarov tetak te susjed, koji su ustvrdili da su mu besplatno pomagali u radovima na kući.

Milan Pernar i Zdravko Mamić Suđenje Mamićima Vještak svjedočio i rekao koliko je novca obitelj Pernar trošila na režije

- Gletao sam mu i bojao kuću, trajalo je 10 do 15 dana, svaki dan po dva, tri sata. Nisam dobio ništa novca za to, nisam išao da bih zaradio, već da pomognem. Inače to nije moja profesija, ja sam monter suhe gradnje, imao sam tada i obrt, ali nitko od mojih radnika nije radio sa mnom na kući – izjavio je susjed Ivan Mihaljević. Dodao je kako su i drugi susjedi priskakali u pomoć.

- Kod nas je običaj da se tako pomaže pri gradnji obiteljske kuće – rekao je. No, nije se mogao sjetiti imena niti jednog drugog susjeda koji je dolazi tada u Pernarovo dvorište.

- Živim na toj adresi od 1987., a znam samo četiri susjeda – pojasnio je.

- S obzirom da ste građevinar, možete li reći koliko je velika ta kuća? - upitao je tužitelj Tonči Petković.

- Ne znam, 200 do 300 kvadrata, sigurno – odgovorio je Mihaljević. Nije se mogao sjetiti niti kada je gradnja kuće počela, a pitanja tužitelja su ga unervozila.

- Možete li malo skratiti, ja se brzo uzrujam. Bolestan sam, liječnik mi je rekao da se ne smijem uzrujavati – izjavio je svjedok.

Mato Ždero pomagao je, naveo je, postavljati parapete, opločnike i pripremati zelenu površinu za sadnju trave. Radio je, kaže, sedam do deset dana, po sedam do deset sati dnevno.

- Obećao sam mu to gratis odraditi, materijal je bio njegov. Radovi su, inače, vrijedni 30-ak tisuća kuna - kazao je, pak, taj svjedok.

Rasprava se nastavlja 6. veljače.

Zdravko Mamić
1 / 20
Zdravko Mamić
Zdravko Mamić Odluka Vrhovnog suda I najnovija se istraga protiv Zdravka Mamića sa suda u Zagrebu seli na Županijski sud u Osijek Luka Modrić 13. lipnja u Osijeku na suđenju braći Mamić ISTRAGA SE NASTAVLJA Modrići saslušani na sudu, odbili odgovoriti žele li se nagoditi Zdravko Mamić nova istraga Mamića se sumnjiči da je s računa Dinama podigao dva i pol milijuna eura
Autombil, gorivo
Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?

A1 izdvaja za Vas

  • kanđija:

    O čemu ovi na sudu raspravljaju..pa to nije normalno..ako imate dokumentaciju koja nekoga inkriminira OK a pitati da li je tko i što radio kod nekoga..ma bolesni sustav..bolesno odvjetništvo a još bolesniji sudac koji dozvoljava da se rade ovake gluposti. ... prikaži još! Jedini koji imaju korist su odvjetnici koji uzimaju pare po raspravi i novinari da zarade dnevnice.. Zato i imamo tolike predmete na sudovima kada se raspravlja o svemu i svačemu a predmet je izvlačenje novca iz Dinama.....

  • NV:

    Komšijsko pomaganje,prosto.

  • Long:

    Da. Materijal su mu poklonili prijatelji od pokojne strinine susjede. Tako da sve je legalno i besplatno.