Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ADESTE FIDELES'

Zbor 'Otvorena srca' i 'Dubrovački kavaljeri' božićnim koncertom oduševili Bečane

koncert
Foto: Snježana Herek
1/7
14.12.2023.
u 09:23

Ono što je posebno neke dirnulo do suza, bila je preslatka djevojčica u crvenoj haljinici koja je donijela na stolić ispred Zbora u posebnom lampašu svjetlo mira. To svjetlo nade u bolje sutra, koje nam je svima toliko potrebno u ova teška vremena.

Ženski Zbor “Otvorena srca” i glazbeni sastav “Dubrovački kavaljeri” zajednički upriličenim božićnim koncertom “Adeste Fideles”, pod ravnanjem Ene Romić, u prepunoj crkvi Sv. Elizabete u Beču, oduševili su Bečane. Ono što je posebno neke dirnulo do suza, bila je preslatka djevojčica u crvenoj haljinici koja je donijela na stolić ispred Zbora u posebnom lampašu svjetlo mira. To svjetlo nade u bolje sutra, koje nam je svima toliko potrebno u ova teška vremena.

Svečanost ususret Božiću svojim je dirljivim adventskim i božićnim pjesmama i citatima uveličala i gradišćansko-hrvatska književnica Ana Šoretić. Uigrana trojka, Dubrovački kavaljeri pod vodstvom svog glazbenog šefa, kantautora Josipa Čenića, Ženski zbor “Otvorena srca” na čelu s predsjednicom Majom Epp i izuzetno temperamentnom dirigenticom Enom Romić, koja je imala i upečatljiv solo nastup, te pjesnikinja Ana Šoretić, nagrađena je dugotrajnim i burnim pljeskom razdragane bečke publike.

Na programu su bile tradicionalne hrvatske božićne pjesme od “Narodi nam se kralj nebeski”, preko “Tihe noći do “Radujte se narodi” i svih ostalih adventskih i božićnih “hitova”. Dubrovački kavaljeri, pritom, nisu propustili priliku da Bečanima približe i tradicijske pjesme i običaje Dalmacije i tradiciju koledanja u Dubrovniku i okolici. Sve u svemu, bila je to prava Adventska uživancija u vrijeme kada se krećemo ususret Božiću.

Glazbenicima je na njihovom impozantnom nastupu čestitao i hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić, zaželjevši svima čestit nadolazeći Božić i sretnu i uspješnu  Nazočan koncertu je bio i opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu RH u Beču Silvio Kus.

POVEZANI ČLANCI:

“Sretni smo da je na koncert došlo toliko mnogo ljudi. Nismo to očekivali, jer ovo je izuzetno velika Crkva, a bila je ispunjena do posljednjeg mjesta”, rekla je za Večernji list Maja Epp, predsjednica Zbora “Otvorena srca”, koji djeluje u sklopu Hrvatskog centra gradišćanskih Hrvata u Beču i okuplja gradišćanske i sve ostale Hrvatice.

Zadovoljni velikim odazivom publike bili su i članovi Dubrovačkih kavaljera, Matko Dišipulo, Antonel Pranjić i Karl Vsedni, koji su u ime šefa Ansambla Josipa Čenića, koji je nakon koncerta odmah morao žurno put Hrvatske, jasno dali do znanja kako se glazbena suradnja Dubrovačkih kavaljera i Ženskog zbora “Otvorena srca” sve više produbljuje.

I to, na obostrano zadovoljstvo.  A to je najbolje pokazao i ovogodišnji zajednički Božićni koncert “Adesta Fideles”.

VIDEO Jeste li se ikada pitali kako izgledaju 'tajne odaje' u dvorani Vatroslava Lisinskog? Evo prilike da zavirite

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije