Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Policajac braneći psa ubio drugoga

Vlasnik uginulog mješanca staforda kaže da će prijaviti policajca.
12. veljače 2019. u 20:14 39 komentara 19041 prikaza
U PU vukovarsko-srijemskoj kažu da je policajac opravdano pucao iz pištolja jer je Pejakovićev pas napao policajčeva psa i policajca
Foto: Branimir Bradarić

Stefan Pejaković (19) iz Vukovara podnijet će kaznenu prijavu protiv policajca D.B. koji mu je, pucajući iz službenoga pištolja, sa dva hica usmrtio psa Rexa. Dogodilo se to u nedjelju oko 17 sati na glavnoj cesti u Borovu. Policajac j bio u šetnji sa suprugom i svojim psom, a odjednom je iz jednoga dvorišta istrčao pas i napao njegova psa.

ksenija topolvčan Suđenje u Varaždinu Ubila supruga nožem. Majka ubijenog: Nije sama ubila mog sina

– Na Rexu su bile dvije ulazne i dvije izlazne rane. Metak mu je slomio kralježnicu pa se s ceste na prednjim nogama dovukao do dvorišta i ubrzo uginuo. Nije mi jasno zašto policajac izvan službe, u šetnji sa suprugom, nosi pištolj – kaže Pejaković.

Dodao je i da njegov pas, inače mješanac staforda, nije imao brnjicu, kao ni policajčev labrador koji je bio na uzici. Pita se i zašto D.B. nije pucao u zrak da ga uplaši, nego je odmah pucao u njega.

Pucao je da ga ubije, i to na ulici, na javnome mjestu. Znači li to da svi trebamo nositi pištolje na ulici i ponašati se kao lokalni šerifi – ogorčen je Pejaković.

Edin Gačić Ubijen višestruki ubojica Detalji potrage za Gačićem: Napravio privremeno sklonište od granja u kojem se skrivao

Komentirajući slučaj iz Borova, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović rekao je da je policajac opravdano pucao iz službenoga pištolja.

– Pas koji je napao nije bio pod nadzorom, za razliku od policajčeva psa koji je bio na povodcu. Pejakovićev pas počeo je gristi psa na povodcu, a kada ga policajac nije uspio potjerati i kada je i njega zamalo ugrizao, pucao je u psa. Sukladno tome i zakonu, protiv policajca neće biti pokrenut postupak – rekao je Džigumović. Dodao je i da je sam policajac zvao policiju te kontaktirao s veterinarom i Službom za zakonitost postupanja MUP-a.

U subotu je i u Puli usmrćen pas kada je nepoznati muškarac kuji američkog staforda koja je bila u šetnji s vlasnicom u Šijanskoj šumi, zadao nožem četiri ubodne rane. Jedna od rana bila je duboka osam centimetara. Nakon što je izbodena, krenula je prema vlasnici i nakon nekoliko metara uginula.

Stablo palo na automobil

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

 • kasalo:

  Pas istrčao iz dvorišta i napao drugog psa na lajni. Stefane, da si ti znao držati psa na siguran način on nebi mogao istrčati. Jeli policajac trebao čekati da tvoj ker napadne dijete??? Da nečiji "ljubimac" napadne moje dijete na ... prikaži još!a ulici ja nebi pucao u psa...

 • Avatar mamazel
  mamazel:

  Naravno, nije smio reagirati, trebaolo je prvo sacekati da zakolje necije dijete, otkine prste s ruke ili neku laksu ozljedu...kai sto je to slucaj do sada.

 • verica2:

  Policajac je postupio ispravno i hvala Bogu da se na njegovom mjestu nije našao netko drugi tko se ne bi bio u stanju obraniti. Vlasnik mješanca staforda ne samo da se nema zbog čega buniti, nego bi trebao odgovarati zbog ... prikaži još!g toga što nije osigurao da pas ne može izaći iz dvorišta.