Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teška bolest

Zbog temperature odgađa se operacija malene Stephanie

stephanie (1)
Foto: Obiteljski arhiv
1/4
Autori: Sonja Hoffman, Ivana Jović, Andrina Luić/VLM
03.10.2012.
u 09:00

Stephanie je malo bolje, temperatura je 38,3, i svi se nadamo da će Stephanie uskoro biti dobro i spremna za operaciju, rekao je Švenda

Iako je operacija bolesne 5-godišnje djevojčice Stephanie Milda iz Zadra po našem vremenu trebala početi večeras u 20 sati, čini se da će ipak biti odgođena, potvrdio nam je to Danijel Švenda, jedan od organizatora humanitarne akcije u kojoj je za Stephanie prikupljeno više od 2,5 milijuna kuna, a koji je s obitelji Milda u stalnom kontaktu otkad su prošlog tjedna otputovali u Ameriku.

Kako nam je pojasnio, Stephanie je noćas dobila temperaturu, povraćala je i još uvijek nije poznato hoće li operacije biti, a prema riječima njezine majke Anite, liječničkom timu doktora Frima iz sveučuilišne bolnice u Chicagu sada je prioritet otkriti uzrok Stephanine temperature.

– Stephanie je malo bolje, temperatura je 38,3, i svi se nadamo da će Stephanie uskoro biti dobro i spremna za operaciju – rekao je Švenda. Dodao je kako se ne zna kada će malena Stephanie biti operirana.

Podsjetimo, djevojčica koja boluje od teške deformacije mozga u Chicagu će biti podvrgnuta operaciji glave i zahvatu na kralježnici. Na Facebook-stranici potpore Aniti i Ivici Mildi, roditeljima djevojčice, navodi se da bi operacija trebala trajati oko osam sati.

>>Malena Stephanie s roditeljima otputovala na liječenje u SAD

– Obitelj se u 9 sati po lokalnom vremenu seli u tzv. Ronald McDonald House u blizini bolnice. Radi se o većoj kući gdje bolnica smješta obitelji svojih pacijenata. Svaka obitelj ima svoju sobu s kupaonicom, a zajednički koriste kuhinju, TV sobu, sobu s kompjutorom i praonicu rublja. Obitelj Milda ne plaća nikakve dodatne troškove jer ovu kuću sponzorira multinacionalna kompanija čije ime nosi. Oko 11.30 po lokalnom vremenu obitelj mora biti u bolnici, a u 13 sati (20 sati po našem vremenu) dr. Frim sa svojim liječničkim timom počet će višesatnu operaciju (oko 8 sati) na maloj Stephanie. Sretno, Stephanie, svi smo uz tebe! – osvanulo je noćas na Facebook-stranici potpore obitelji Milda.

Klaićeva bolnica: Tijekom liječenja nije bilo grešaka

A kada je u pitanju tijek liječenja djevojčice u Klinici za dječje bolesti Zagreb, uprava Klinike uputila je zahtjev za očitovanje povjerenstvu koje čine liječnici Klinike za dječje bolesti Zagreb i liječnik specijalist iz druge ustanove u Hrvatskoj.

>>Stephanie na operaciju u srijedu, liječnik šokiran dokumentacijom

– Utvrđeno je da je operacija obavljena po pravilima struke što dokazuju neuroradiološke postoperacijske slike – navodi se u priopćenju iz bolnice. Tijekom liječenja, stoji dalje, nije bilo elemenata komplikacije ili greške umijeća.

– Operater je postupio medicinski i strukovno ispravno te na obavljenim kontrolnim pregledima zaključio je da ne postoji razvoj komplikacija ili vitalne ugroženosti djeteta – kažu iz Klaićeve bolnice. Roditeljima je, tvrde, bilo omogućeno i neovisno drugo mišljenje neurokirurga iz KBC-a Zagreb. Kako se radi o bolesnici koja je liječena neurokirurškom operacijom, a u medijima su spominjani hrvatski liječnici u negativnom kontekstu, uprava bolnice upućuje cjelokupnu medicinsku dokumentaciju i Hrvatskom neurokirurškom društvu na dodatnu ekspertizu.

Komentara 4

AL
alapača
10:10 03.10.2012.

ako je u Klaićevoj operacija uspješno izvedena i liječenje završeno, zašto liječnici u USA imaju još posla i to operativnog? naka hzzo argumentira da je operacija nepotrebna i da zbog toga maloj nisu dali uputnicu i ne snosi troškove.

BS
bstrabi2
10:54 03.10.2012.

Danas cjela Hrvatska .Neka bude u molitvi.Za malu Stephani.Jer je ona dokaz.Da još uvjek ima dobri ljudi.alapača si nije mogla boji nadimak dati.Ako se curica može spasit.Nisu važni novci.I po zakonu novog ministra.Tek bi za godinu dana došla na red.Ili njegovom prijatelj privatno.Ja sam to doživio.I zato molite se bougu za malu Stephan.....

AL
alapača
11:15 03.10.2012.

to i ja kažem, mala ima pravo na liječenje i život- a hzzo se nema pravo igrati pravima korisnika i pacijenata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije