Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ČEKALI SMO SATIMA'

Svjedočanstva iz dramatične noći na autocesti: 'Protrčali su autocestom, neki su se htjeli sakriti u tuđa vozila'

Torcida na autocesti napala policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem
Foto: PIXSELL
1/27
22.05.2022.
u 10:21

- Bilo je hrpu policije i barem desetak kombija Hitne. Nitko nam ništa nije govorio - opisao je muškarac

Sinoć su na autocesti A1, kod odmorišta Desinec, navijači Hajduka napali policajce, a policija je uzvratila vatrenim oružjem. Ranjena su dvojnica napadača te je ozlijeđeno desetak policajaca. Sve se dogodilo nakon utakmice Hajduka i Dinama u Zagrebu, a kaos je zatekao i slučajne prolaznike. 

VIDEO Stotine torcidaša na autocesti napalo policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem: Dvije osobe ranjene

- Vraćao sam se s djetetom iz Slavonije. Kod Jastrebarskog je počeo kaos. Svi su počeli usporavati i paliti sva četiri. Nismo znali što se događa - ispričao je za 24sata čitatelj.

- U daljini smo vidjeli policiju. Prije toga je desetak ljudi, vjerojatno navijača, protrčalo autocestom prema naprijed. Iza njih su počeli dolaziti auti policije i hitne. Svakih pet minuta dolazili su policijski auti pod rotirkama - govori muškarac.

- Bilo je hrpu policije i barem desetak kombija Hitne. Nitko nam ništa nije govorio. Samo smo stajali tamo dva i pol sata. Jedan dečko je trčao i pokušao ući u neki automobil kako bi se sakrio, nitko ga nije htio pustiti pa se vratio i nestao. Nismo ga više vidjeli. Neki su se vraćali s odmorišta, imali su navijačke majice Torcide. Policija je zatvorila odmorište Desinec i nakon dva i pol sata su nas tek počeli puštati. Interventna je provjeravala svaki auto. Na zaustavnoj traci je bilo sve puno policije i nekoliko napuštenih auti, na jednom sam vidio kako visi šal Torcide - ispričao je.

Drugi je muškarac ispričao kako je čekao još i dulje, tri sata. 

Torcida na autocesti napala policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem
1/11

- Ma tri sata smo stajali, sve su blokirali i zaustavili. Išao sam prema svojoj firmi. Čuo sam o čemu se radi, počeo je pljusak, sve je bilo puno hitne i policije - rekao je.

Policija je noćas priopćila da su navijači tijekom organizirane preprate samoinicijativno stali na autocesti A1 i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca. Potom je nekoliko stotina njih napalo policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

- Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje - navela je policija dodajući kako su očevid i kriminalističko istraživanje u tijeku.

Komentara 58

ZA
zarko815
10:33 22.05.2022.

Sve je to djelo mržnje i razdora u hrvatskom narodu koje raspiruje orjuna i njihovi mediji.

ST
Stipan
11:16 22.05.2022.

Ništa to nije slučajno već je od nekoga upravljano. Prepucavanja odgovornih političara koji se ponašaju ispod svakog nivoa dovodi do raskola naroda. Ništa to nije spontano i slučajno. Kud nas ovo vodi…

PI
Pic
12:21 22.05.2022.

Jako tuzno za vidjet,imam prijatelje i na tribini i u policiji. Sistem guši i jedne i druge. A vas sve koji zagovarate da se puca na Hrvatsku djecu nemam riječi. Mlade treba usmjerit na pravi način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije