Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilje u obitelji

Sud potvrdio optužnicu, župana Tomaševića očekuje suđenje

Alojz Tomašević
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
31.01.2018.
u 11:10

Supruga Mara Tomašević nakon velikog preokreta povukla je svoj iskaz, a sud je odlučio da je optužnica pravomoćna.

Općinski sud u Požegi potvrdio je u srijedu optužnicu za obiteljsko nasilje protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića pa ga očekuje suđenje na kojemu može dobiti i bezuvjetnu zatvorsku kaznu.

Glasnogovornica požeškog suda Snježana Polgar kazala je medijima da je potvrđivanjem optužnice počeo sudski postupak u kojem slijedi "sastavljanje raspravnog spisa", pripremno ročište i zakazivanje glavne rasprave.

Župana koji je nakon zlostavljanja supruge napustio HDZ, ali je odbio dati ostavku, tužiteljstvo tereti da je zlostavljao, tukao i ozlijedio suprugu Maru Tomašević. Ona je o obiteljskom nasilju progovorila u javnosti, ali je potom bez objašnjenja povukla optužbe protiv supruga.

Alojz Tomašević
1/9

No, činjenica da je izjavila kako ne želi kazneni progon supruga nije utjecala na postupak, jer je riječ o kaznenim djelima koja se progone po službenoj dužnosti.

Tomaševiću se u optužnici stavlja na teret da je od listopada 2015. do 2. listopada 2017. u nakani da je omalovaži, supruzi prijetio i "govorio pogrdne riječi" te je istodobno "rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva".

Tužiteljstvo navodi i da ju je 2. listopada 2017. "udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu".

Komentara 26

Avatar southman
southman
11:21 31.01.2018.

Lalovčeva žena ga želi optužiti za nasilje ali sud ne dozvoljava, Tomaševićeva povlači tužbu za nasilje a sud opet ne dozvoljava !!?? I onda kada Kujundžić traži ujednačavanje sudske prakse lijevi pravednici ( uz asistenciju ljubitelja ruskih banaka ) traže od njega ostavku !!??

KA
kanđija
11:45 31.01.2018.

Optužnica je morala biti potvrđena jer se ispituje forma a ne sadržaj. Nažalost, većina građana to ne razumije. Drugi par cipela je suđenje. Prije nije državno odvjetništo vodilo istragu već istražni sudac pa nije bio ovakav kupleraj. Sada se državno odvjetništvo pojavljuje u dvije uloge. I radi istragu i piše optužnicu !!!!

LI
lika64
17:31 31.01.2018.

A kako će dokazati bez svjedoka to hvatanje za vrat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije