Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjedinjene Države

Zbog maturantice lezbijke i njene partnerice otkazali maturalni ples

lezbijke
reuters
11.03.2010.
u 18:51

Osamnaestogodišnja Constance McMillen imala je namjeru na ples doći u smokingu, a njena je partnerica trebala biti u haljini.

U okrugu Itawambau u američkoj saveznoj državi Mississippi otkazan je maturalni ples u poljoprivrednoj srednjoj školi nakon što je jedna maturantica zatražila da je na ples prati njena partnerica, također maturantica. Osamnaestogodišnja Constance McMillen imala je namjeru na ples doći u smokingu, a njena je djevojka trebala biti u haljini. Njezin je zahtjev podržala Američka unija za građanske slobode. Školske su se vlasti ispričale svim maturantima zbog otkazivanja ovoga vrlo važnog događaja u njihovim životima, a Constance kaže da će je sada velik broj maturanata mrziti zbog onoga što je učinila.

Školska pravila propisuju da pratitelj na maturalnom plesu bude suprotnog spola. Vlasti savezne države Mississippi dale su tom okrugu rok do petka da promijeni pravila koja, kaže se u priopćenju, krše ustavna prava Constance McMillen. Na taj zahtjev središnje vlasti Mississippija, škola je odgovorila otkazivanjem plesa. Kao razlog za to navela je da bi taj događaj omeo obrazovni proces, a slučaj McMillen nije ni spomenut.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije