Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Zbog lešine psa pronađene u naselju Glavice policija provodi kriminalističko istraživanje

Veterinarska inspekcija nakon nadzora podnijela je optužne prijedloge zbog, kako kažu, utvrđenih nesukladnosti, a komunalno redarstvo Grada Sinja na posjedu je pronašlo još jednog psa u neodgovarajućim uvjetima
27. srpnja 2021. u 11:30 0 komentara 791 prikaza
Spašena kujica
Foto: Privatni album

Nakon dojave da je na imanju u naselju Glavice pronađen leš uginulog psa obavljen je veterinarski nadzor, a kako je pas bio zatvoren, policija provodi kriminalističko istraživanje.

– Službenici Policijske postaje Sinj zajedno s veterinarskim inspektorom izašli su na mjesto događaja u mjestu Glavice, gdje se u objektu nalazio leš psa u raspadajućem stanju. Nakon očevida o okolnostima događaja provodimo kriminalističko istraživanje – kažu nam iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske .

Slijedom prijave o zanemarivanju i zlostavljanju pasa u Glavicama je bila i veterinarska inspekcija.

– Nakon više inspekcijskih nadzora veterinarska inspekcija Državnog inspektorata utvrdila je da za dva psa posjednik nije prijavio nabavu životinja, pse nije označio mikročipom i nije osigurao provedbu naređenih mjera. Zbog utvrđenih nesukladnosti veterinarska inspekcija je protiv vlasnika pasa podnijela optužne prijedloge. Za uginulog psa pronađenog u napuštenom objektu, koji nije u vlasništvu prijavljenog posjednika, nije bilo moguće utvrditi vlasništvo nad psom s obzirom na to da isti nije označen mikročipom. Daljnji očevid i istražne radnje preuzeo je odjel kriminalističke policije PP Sinj – kažu iz DIRH-a.

posjed strave Na imanju u naselju Glavice pronašli uginulog psa, bio je zatvoren lokotom

Iako su nam iz Grada Sinja u telefonskom razgovoru odgovorili da je upit na stolu gradonačelnika i da ćemo dobiti odgovor, danima smo bezuspješno čekali. Ovaj put gradonačelnik se nije očitovao, kao u slučaju nehumanog odnosa prema kravama koje su bile zavezane na polju i nisu imale vode. Tek na ponovljeni upit odgovorili su nam iz UO za komunalne djelatnosti.

– Komunalni redar Upravnog odjela za prostorno uređenje komunalne djelatnosti i gospodarstvo Grada Sinja očevidom na licu mjesta utvrdio je da S. B. iz Glavica drži u neodgovarajućim uvjetima i bez odgovarajuće skrbi jednog psa vrste azijski ovčar. U trenutku nadzora pas se nalazio ispod traktorske prikolice, bez odgovarajuće skrbi, dok se vlasnik nalazi na terenskom radu. O zatečenom psu brine se supruga prijavljenog koja nije navodno upoznata s prethodnim držanjem životinja. Po ostavljenom roku za očitovanje prijavljenog komunalno redarstvo poduzet će mjere i radnje sukladno Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama na području Grada Sinj te o poduzetim radnjama izvijestiti ostale nadležne službe – kaže komunalni redar, mag. iur. Roko Tomašević .

I dok komunalno redarstvo čeka očitovanje prijavljenog nakon kojeg će poduzimati mjere, za kujicu koju je sam predao volonterima i koja je u skloništu, a bila je na njegovom imanju vezana lancem za drvo, nisu ni pitali, baš kao ni veterinarska inspekcija. Prema našim saznanjima, S. B. dobro je poznat svima. Poznato je i tko je vlasnik zemljišta na kojem je pronađen uginuli pas i u kakvoj je vezi s prijavljenim, za kojeg su i veterinarska inspekcija i komunalno redarstvo utvrdili propuste. Psa su, doznajemo, na imanju viđali dok je bio živ. Zanima li nadležne institucije tko je kriv za njegovu smrt? Možda odgovore ima ista osoba kod koje je i ključ vrata iza kojih je uginuo pas.

Kako se provodi zakon Veterinarska inspekcija utvrdila da su psi nestali, a policija da nema kaznenog djela jer nema uginulih životinja Gdje je dino Sklonište je utvrdilo da je pas kod zlostavljačeva prijatelja
Gužve na graničnom prijelazu s BiH u Slavonskom Brodu
vrijede do 30. rujna
Nacionalni Stožer donio šest odluka. Provjerite koje su nove mjere na snazi
SPAR i INTERSPAR
Kupujmo domaće
Kako uopće prepoznati je li domaće zbilja domaće, te zašto uopće kupovati domaće proizvode? Donosimo odgovore na pitanja
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.