Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje je dino

Sklonište je utvrdilo da je pas kod zlostavljačeva prijatelja

Privatni album
20.07.2021.
u 18:40

Na naš upit iz DIRH-a odgovaraju kako je iz predočenih evidencija jasno da je sve sukladno sudskim odlukama, a na fotodokumentaciji koju im je predočilo Sklonište za životinje Sisak vidi se da je mješanac Dino dobrog zdravstvenog stanja i kondicije

Sklonište za životinje Sisak, kažu iz veterinarske inspekcije Državnog inspektorata, provelo je izvid na adresi udomitelja mješanca Dine, a on nije bivši vlasnik P. Ž. kojem je pas oduzet sudskom odlukom. U svom izvidu kod udomitelja su zatekli i psa. Odgovaraju tako na naš upit i zahtjev da provjere gdje je pas koji je nakon oduzimanja vlasniku smješten u Sklonište za životinje Sisak i iz njega vrlo brzo udomljen (već nakon 15 dana, op.a.), a još brže vratio se u dvorište svog zlostavljača u Novo Selo Palanječko.

Informaciju koju smo dobili od svjedoka zlostavljanja provjeravali smo prvo u Skloništu. Doznali smo jedino da je pas udomljen u Sisak i da su tek nakon naše informacije da je opet u dvorištu bivšeg vlasnika otkrili da je udomitelj njegov prijatelj. Psa u dvorištu bivšeg vlasnika sami nisu zatekli, a do udomitelja iz Siska nisu mogli doći. Voditeljica Skloništa za životinje Sisak u posljednjem odgovoru rekla je kako nas može o svemu informirati tek kada stupi u kontakt s udomiteljem.

Informaciju nismo dočekali pa smo je potražili u Državnom inspektoratu. Odgovaraju nam kako je veterinarska inspekcija obavila nadzor vezano uz navode iz upita koji smo im poslali - da je pas ponovno kod svog zlostavljača, .
–  Pas kojeg navodite temeljem sudske presude oduzet je i u skladu s rješenjem Županijskog suda u Sisku od 12. ožujka 2021. povjeren na skrb i zbrinjavanje Skloništu za životinje Sisak. Iz predočenih evidencija Skloništa razvidno je da je pas udomljen dana 29. travnja 2021. godine. Neposredno nakon inspekcijskog nadzora djelatnici Skloništa za životinje Sisak proveli su izvid na adresi udomitelja, koji nije bivši vlasnik, gdje su zatekli udomljenog psa. O tome su predočili fotodokumentaciju iz koje je vidljivo da je pas dobrog zdravstvenog stanja i kondicije. Sklonište je postupalo u skladu s odgovarajućim propisima, kao i u skladu sa sudskim aktima – odgovaraju iz DIRH-a

Nejasno je, a pomalo i nevjerojatno, kako su sve što navode u odgovoru uspjeli obaviti u manje od 24 sata. Toliko je, naime, prošlo od slanja upita do odgovora veterinarske inspekcije. Za to vrijeme, kako kažu, inspekcija je obavila nadzor. Sudeći prema odgovoru, pregledali su papirologiju. A onda su, navode, djelatnici skloništa obišli udomitelja i kod njega zatekli psa. Uspjeli su ga pronaći i obići, za sve im je trebalo manje od 24 sata, a mi istu provjeru nakon upita Skloništu čekamo gotovo dva mjeseca. Da sve bude vjerodostojno, napravili su i fotodokumentaciju. Koja je veterinarskim inspektorima bila dovoljna da zaključe kako je pas dobrog zdravstvenog stanja i kondicije (nisu napisali, ali vjerojatno je i dobrog gojnog stanja, op.a.). Kako doznajemo, Dinu posljednjih dana ne viđaju u dvorištu svog bivšeg vlasnika. Hoće li tako i ostati, ili će ga prijatelj  opet vratiti u dvorište osuđenog zlostavljača?

 

Ključne riječi

Komentara 3

CO
coolman
19:12 20.07.2021.

Udomitelj je lagao. Nije namjeravao udomiti psa nego izigrati sudsku odluku. Dali postoje sankcije za ovakvo ponašanje?

KO
Kowalski1
18:59 20.07.2021.

Toliko harlauke oko jednog paščeta... Ccc...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije