Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjed strave

Na imanju u naselju Glavice pronašli uginulog psa, bio je zatvoren lokotom

Foto: Privatni album
1/2
06.07.2021.
u 19:40

Uz stablo ležala je kujica zavezana lancem, širio se nesnosan smrad, a sa svih strana čuo se lavež pasa. Svjedoci tvrde da agonija životinja na ovom imanju traje godinama

Nisu imali točnu adresu, znali su samo da je imanje u naselju Glavice. No, našli su ga bez problema, izdaleka čuo se lavež pasa. Uz stablo, zavezana lancem, ležala je iznemogla bijela kujica. Malo dalje, u zazidanom i lokotom zatvorenom zdanju, kroz rešetke ugledali su još jednog psa. Nisu mogli do njega. Ležao je nepomično na betonu, nije bio živ.

Oko njega razbacane plastične kante, prevrnuta zdjelica, pseći izmet i muhe. Širio se i nesnosan smrad.

– Već godinama traje agonija životinja na ovom posjedu strave, uginulo je tu puno pasa. Vlasnik je poznat svima, ali nitko ništa ne želi reći i nitko ništa ne poduzima. Tko zna koliko dugo je ovaj pas bio zatvoren i koliko dugo se mučio prije nego je uginuo – kažu nam svjedoci. Te večeri spašena je kujica s lanca, u posljednji tren jer bila je dosta loše, ali ipak će se oporaviti. Vlasnik ju je predao dobrovoljno volonterima, a smještena je u sklonište. Pao je već mrak kad su odlazili, pratio ih je lavež pasa i smrad.

Već drugo jutro, u petak 2. srpnja, sve su prijavili komunalnom redaru Grada Sinja, veterinarskoj inspekciji i policiji. Što će napraviti po prijavama, upitali smo i mi nadležne.

– Elektroničkom poštom zaprimili smo prijavu o mogućem zlostavljanju životinja na sinjskom području. Obavit ćemo potrebne provjere, odnosno poduzeti mjere i radnje radi utvrđivanja  činjenica i postupiti sukladno utvrđenom – odgovaraju nam iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Iz Veterinarske inspekcije Državnog inspektorata istog dana potvrđuju nam da je inspekcijski nadzor počeo čim su primili prijavu o zlostavljanju i mučenju životinja u naselju Glavice, Sinj.

– Inspekcijski nadzor, kao i utvrđivanje činjenica u svezi događaja, još su u tijeku. Na predmetnoj lokaciji, između ostalog, zatečen je jedan uginuli pas. Stoga je veterinarska inspekcija pozvala i Policijsku postaju Sinj radi provođenja očevida nad uginulim psom. Pozvana je i ovlaštena tvrtka za zbrinjavanje uginulih životinja. Po završetku nadzora obavijestit ćemo vas o utvrđenim činjenicama i poduzetim mjerama od strane veterinarske inspekcije – kažu nam iz DIRH-a.

Što su utvrdili još nismo doznali, a ne znamo ni što je poduzeo Grad Sinj. Njihov odgovor nismo dobili, jedino smo u telefonskom razgovoru doznali da je naš upit na stolu gradonačelnika. Istog onog koji je prije dva tjedna nosio vodu kravama koje su bile zavezane na polju, zgrožen nehumanim odnosom prema njima. I napravio je to isti dan kad je saznao. Istina, ovdje je riječ o psima, ali i njihov život ugrožen je zbog nehumanog odnosa. Uostalom, Zakon je jednak za sve životinje, ili bi barem trebao biti. Odgovore nadležnih objavit ćemo kad stignu.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar strasnifiki
strasnifiki
20:09 06.07.2021.

fuj

EB
EBERT
19:47 06.07.2021.

DA to je ta seoska idila za zivotinje. Ljudi bez srca i emocija . jednostavno nemam rijeci.

HA
hanic
05:31 07.07.2021.

Ajmo Bulj sigurno znaš tko je taj ludjak… Poduzmi nešto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije