Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDINAC OČAJAN

Zbog koronavirusa ne može vidjeti suprugu na samrti: 'Prestravljena je i usamljena'

Ilustracija
Foto: Dino Stanin/Pixsell
16.03.2020.
u 08:53

- Razumijem njihovu zabrinutost zarazom i stroga pravila koja sada vladaju i sve ja to poštujem. Ne bih nikada ušao u bolnicu samo tako, bez da se testiram. Ali ne mogu se nikako pomiriti da nema rješenja za mene i moju dragu ženu - kaže  Leon Grgić

Samo joj želim stisnuti ruku u zadnjem trenu - kaže Leon Grgić, 49-godišnji Varaždinac koji je zbog novonastale situacije oko koronavirusa ostao odvojen od supruge Dolores. Naime, zbog strahovitih bolova koje izazivaju metastaze karcinoma svoju je suprugu morao odvesti u bolnicu u Novom Marofu, gdje su sada zbog opasnosti zaraze pacijenata koronavirusom zabranjene posjete.

Unatoč teškoj dijagnozi kacinoma pluća i svemu što je ona nosila sa sobom, par se nije predavao. Leon je plaćao medicinske sestre da im dolaze kući i činio je sve kako bi Dolores bila doma jer je tako željela i grozila se bolnica. I tako sve do prije nekoliko dana. Leonova voljena supruga počela je osjećati strahovite bolove. Nije ju više, kaže, mogao ni okrenuti u krevetu s jedne strane na drugu, a da ona za to vrijeme ne proživi pakao. 

- Nisam mogao više gledati koliko ju užasno boli. Uspjeli smo se sporazumjeti da ode u bolnicu uz, naravno, moje čvrsto obećanje da ću neprestano biti tamo. Znam da se na palijativnom odjelu može biti i 24 sata s oboljelim članom obitelji. Mislio sam kako činim pravu stvar. Nazvao sam Hitnu pomoć. Odveli su je u Novi Marof, a ja sam vozio za njima. Kad sam izašao iz auta, nisam mogao disati kad sam čuo što mi govore. Zamaglilo mi se pred očima, a u glavi mi je samo odzvanjalo: „Koronavirus, ne možete ulaziti, odite kući“. Noćna mora – ispričao je Varaždinac za 24sata.

Pokušao je svašta, kaže. Nudio je da će platiti testiranje na koronu, platiti apartman kraj njene sobe, tražio je da ga cijelog pregledaju.

- Razumijem njihovu zabrinutost zarazom i stroga pravila koja sada vladaju i sve ja to poštujem. Ne bih nikada ušao u bolnicu samo tako, bez da se testiram. Ali ne mogu se nikako pomiriti da nema rješenja za mene i moju dragu ženu - kaže Leon.

Liječnici su mu dozvolili da je zove na mobitel i onda su joj dali slušalicu. Dolores je uspjela izgovoriti samo. „ok“. Uvjeren je da je prestravljena i usamljena. Pričao joj je koliko je god dugo mogao kako bi mu preko telefona samo slušala glas. Ali to joj, kaže, nije dovoljno.

VIDEO Znanstvenik Ivan Đikić o pandemiji i situaciji s koronavirusom

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

 

Ključne riječi

Komentara 1

IM
IMB1
10:56 16.03.2020.

Žalosno da nema rješenja za ovako tužnu situaciju, nadam se da će ovaj čovjek na kraju ipak uspjeti biti sa svojom suprugom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije