Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crni fondovi

Zbog građevinskih radova Sanader ispitan u zatvoru

sanader (1)
Željko Lukunić/PIXSELL
21.11.2011.
u 22:00

Braniteljski tim bivšeg premijera smatra da USKOK-u nedostaju mnoge kockice.

Kako izgleda USKOK-ova sobica za ispitivanje u Gajevoj ulici, Ivo Sanader nije vidio ni danas. Umjesto u USKOK-u, kao i prethodna dva puta, ispitan je u zatvoru u Remetincu, a mjesto ispitivanja promijenjeno je u posljednji tren.

Mehanizacija na vratima

I dok su ljetos USKOK-ove tužiteljice Sanadera ispitivale u Remetincu jer on zbog problema s nogom nije mogao do USKOK-a, jučer je sve premješteno u zatvor zbog – građevinskih radova. Naime, zgrada Državnog odvjetništva, u kojoj je smješten i USKOK, renovira se, a ulaz u zgradu jučer je bio praktično pod “blokadom” građevinske mehanizacije. U takvim uvjetima teško je bilo provesti sve sigurnosne mjere koje prate svako Sanaderovo izvođenje iz Remetinca pa je zbog toga odlučeno da se, umjesto u sjedištu USKOK-a, ispita u zatvoru.

Ta promjena u zadnji tren malo je zbunila i njegove branitelje jer su neki iz odvjetničkog tima tek poslije 13 sati doznali da je vrijeme ispitivanja ostalo isto, dok se mjesto promijenilo. Bilo kako bilo, Sanaderova braniteljska trojka – Jadranka Sloković, Čedo Prodanović i Goran Suić – pred zatvorom u Remetincu pojavila se malo prije 14 sati. Kod svog klijenta zadržali su se oko sat i pol, a nakon izlaska iz Remetinca Prodanović je kazao:

– Gospodin Sanader iznio je kratku obranu. Kao i u dosadašnjim slučajevima, nije odgovarao na pitanja. U potpunosti je negirao sve inkriminacije koje mu USKOK stavlja na teret.

Odgovarajući na novinarsko pitanje je li današnji Sanaderov iskaz još jedna kockica u USKOK-ovu mozaiku optužbi, Prodanović je rekao:

Kockice u mozaiku

– To morate njih pitati, iako se meni čini da njima nedostaje puno tih kockica.

A USKOK Sanadera sumnjiči da je kao predsjednik Vlade i HDZ-a od 2003. do 2. srpnja 2009. iz crnih fondova stranke za sebe izvukao 15 milijuna kuna.

USKOK ga sumnjiči i da je preko Mladena Barišića, bivšeg rizničara HDZ-a, osigurao da poslove s državnim poduzećima dobije Nevenka Jurak, vlasnica Fimi medije. Dio novca od poslova preko fiktivnih računa isplaćivan je u crne fondove, koji su poslije, prema USKOK-u, korišteni za potrebe HDZ-a, ali i za Sanaderove potrebe. Zbog crnih fondova ispitani su i Ivan Jarnjak, Ratko Maček te Damir Sesvečan kao predstavnik HDZ-a... Ako oni u svojim “razgovorima” s USKOK-om nisu ponudili neke nove dokaze, odnosno svjedoke koji bi trebali biti saslušani, očekuje se da bi optužnica za Fimi mediju mogla biti podignuta do kraja godine.

Komentara 75

AA
aabbcc
21:22 22.11.2011.

. Ova banda od Adz-a samo dolazili na posao da kradu i pljackaju narod. Imal neki dan da nista nije ukrala druzina Smanader ?

ST
standup
22:55 21.11.2011.

SF-sudjenje..., Predizborna judbaska kampanja.., pogledajte slicno i u Sloveniji...!!

TT
tTony
04:36 22.11.2011.

ko je Uskok za koga radi??????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije