Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neutvrđen razlog pada

Završen očevid pada vojnog zrakoplova, razlog pada se traži i dalje

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/3
09.05.2020.
u 20:47

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru provelo očevid pada vojnog školskog zrakoplova na područja sela Biljane Donje

- Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru proveo je očevid povodom pada vojnog školskog zrakoplova na područja sela Biljane Donje u okolici Zadra.

Prema dosad utvrđenom, 7. svibnja 2020. oko 15,00 sati s aerobaze u Zemuniku uzletio je manji klipni, vojni zrakoplov tipa Zlin 242 L 403 s vojnom posadom pilotom (1989.) i kadetom (1995.) radi obučnog leta, a koji je oko 15,30 sati, iz zasad neutvrđenih razloga, pao na području sela Biljane Donje u okolici Zadra, kod kućnog broja 116, pri čemu su obje osobe smrtno stradale.

Očevid je počeo istog dana iza 18,00 sati u suradnji sa vojnom i civilnom policijom te je prekinut oko 22,30 sati, a nastavljen je idućeg dana, 8. svibnja oko 9,00 sati te je trajao do 15,45 sati. Po završetku većeg dijela očevida 7. svibnja, izvučena su tijela smrtno stradalih osoba i otpremljena na patologiju OB Šibenik. Tijekom očevida su izuzeti određeni dijelovi iz zrakoplova radi vještačenja, a zaprimljeni su i zapisi sa kontrole leta, te je izuzeta i sva potrebna dokumentacija tog zrakoplova. S jučerašnjim danom, zrakoplov je nakon okončanja očevida, prevezen u hangar aerobaze u Zemuniku radi provođenja daljnjih radnji u cilju utvrđenja uzroka pada navedenog zrakoplova - istakli su iz zadarskog Dorh-a u današnjem priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije