Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE TRAGEDIJE

FOTO, VIDEO Snimke s lica mjesta: Započelo uklanjanje olupina srušenog aviona pored Zadra

Foto: Frane Šarić/Večernji list
1/3
08.05.2020.
u 15:25

Istragu vode državni odvjetnik i civilna i vojna policija.

Duško Berović, zamjenik državnog županijskog odvjetnika u Zadru i glasnogovornik DORH-a, naveo je više detalja o samoj istrazi jučerašnjeg pada aviona u kojem su poginula dvojica vojnih pilota HRZ-a. 

– Jučer, 7. svibnja 2020. oko 15 sati, s aerobaze u Zemuniku uzletio je manji vojni klipni avion s dvočlanom posadom vojnih osoba te je oko 15.30 iz još neutvrđenih razloga pao na područje kod sela Biljane Donje pokraj Zadra kod broja 116 i tom prilikom poginuli su pilot i kopilot. 

Kazao je da je očevid počeo oko 18 sati i trajao je do kasno navečer kad su morali prekinuti.

VIDEO: Duško Berović, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru, snimio: Frane Šarić

– Tom prilikom izvučena su tijela, karbonizirana, pa su otpremljena na patologiju, a danas se nastavlja očevid i traje još uvijek. Iz aviona su izuzeti dijelovi koji su mogli biti izuzeti jer je avion prilično uništen i zapaljen. I sad se izuzimanju dijelovi aviona radi utvrđivanja uzroka pada – kazao je glasnogovornik. 

Naveo je i kako je već zatražen i spremljen zapis kontrole leta. 

– Utvrđuju se još uvijek tragovi. Avion će biti nakon očevida transportiran u aerobazu zbog daljnjih vještačenja, tako da još uvijek ne mogu reći zašto je avion pao.

Upitan je li bilo komunikacije, rekao je da ne zna i da će se to znati nakon očevida zapisa.

Istragu vode državni odvjetnik i civilna i vojna policija.

VIDEO: Vojni istražitelji na mjestu nesreće, snimio: Frane Šarić

U petak oko 15 sati u mjestu Biljane Donje započelo se s uklanjanjem olupina srušenog aviona. Detalje s lica mjesta možete pogledati u video i foto prilogu.

Foto: Frane Šarić/Večernji list

 

Ključne riječi

Komentara 2

SP
Sparks18
13:30 08.05.2020.

Nebi bilo loše provjeriti nije li možda koji trofazni lovac isprobavao oružje obzirom na poziciju gdje se zrakoplov srušio.

CB
cedo.butkovic
13:41 08.05.2020.

U samom naslovu - umjesto "VANI", pravilno je napisati VAN.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije