Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA KOD ZADRA

Avion joj pao u dvorište: 'Čule su se eksplozije, nisam to mogla gledati'

Svjedokinja
Foto: Marko Dimić/PIXSELL
1/7
08.05.2020.
u 12:07

U tragičnoj nesreći poginula su dvojica pilota.

Stevanija Babić (75) ispričala je kako je vojni školski avion u kojem su poginula dvojica pilota pao u njezino dvorište. 

– Ja sam bila u kući, moj muž je bio u onoj kući dolje, radio je oko ovog trimera koji kosi. Kad je lupnuo... Bože, kao da će srušiti kuću... Ja nisam znala ni šta je, ni ništa. Onda me moja komšinica zove: ''Stevka, što je to?'' Velim da ne znam ni ja šta je to. Kad mi pogledamo, a ono dimi i dimi. Onda je sjeverni vjetar zapuhao i sve nosio tamo. 

Upitana ima li oštećenja, kazala je: – Ima malo oštećenja. Ćošak je pocrnio. Ovdje je metnuo stiropor. Prepali smo se. Nismo ništa ni vidjeli ni prilazili. Samo vele komšije da su gledale s terase kako se samo vrtija helikopter. 

Na pitanje je li eksplodirao u njihovu dvorištu, potvrdila je i kazala: – U našem. Eksplodirao je u našem dvorištu. 

Kazala je kako ne zna je li prvo pao ili eksplodirao jer je bila u kući. 

VIDEO: Žena u čije je dvorište pao avion

– Ja sam ga našla na zemlji kad je pao dolje i ruknuo. Niš' više ne znam. Kad je pao, onda se čula eksplozija... dvaput se čula eksplozija. Ništa drugo ne znam – rekla je. 

– Nema ni dva metra od kuće. Ne daj Bože da je palo na kuću. Jadni ljudi. Možda je avion bio pokvaren, šta ja znam. Samo se vrtio. Vele mi komšije da se samo vrtija. Pilotima nije bilo pomoći. 

Upitana misli li da su poginuli na licu mjesta, odgovorila je: – Jadni. Možda avion nije bio dobar. Ja nisam vidjela ljude, ja to ne volim gle't jadna. Izginuli su, ne volim da to vidim. 

Na pitanje je li netko drugi pokušao pomoći, rekla je da ne zna i da su drugi poslije došli gledati. 

– Tijela su odmah odvezli. Dva puta je jako eksplodiralo i to je bilo sve. Ne znam kad će micat' avion, valjda danas. Čekaju sve to. Valjda će sve to očistiti. Ja ne znam. Došli su da to sklonu.

'Žao mi je'

– Ja sam bio u drugoj kući, čuo sam udarac. Izašao sam vani. Dvaput je eksplodiralo, stvorio se dim i plamen – rekao je Ljubinko Babić, vlasnik kuće pokraj koje je pao avion. On nije ni prišao avionu. 

– Eksplodirala je plastika. Nisi mogao ni prići – naveo je i dodao: – Da je bilo još pola metra, bilo bi kaos. 

– Kako se osjećam? Nikako. Žao mi je. Ljudi su poginuli. Kuća je stradala. Ne daj Bože da je palo na kuću, žena bi mi stradala. 

Na mjestu nesreće nalaze se vojni istražitelji. Istragu vode državni odvjetnik i civilna i vojna policija.

VIDEO: Istražitelji na mjestu nesreće

 

Ključne riječi

Komentara 3

ST
Stipan
09:27 09.05.2020.

Što je reporter htio kad ih pita koliko im je godina?

DI
dalibor.ivkovic0704
08:51 09.05.2020.

Taj dio HR nije gusto naseljeno područje, pa me zanima zašto se izvode akrobacije i trenažni letovi nad selima? Nema pustijih krajeva? Mogli bi to ubuduće izvoditi iznad centra Zadra.

Avatar miyamoto
miyamoto
12:43 08.05.2020.

Osobno sam želio upisati sate letačke obuke, ovdje u De. Sad preispitujem odluku. Pazite na sebe i druge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije