Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnja na koronavirus

Zatvoren hitni odjel KB Dubrava: Muškarac kašljao dva sata, prebačen je u Infektivnu kliniku

Zbog sumnje na koronavirus zatvoren je hitni odjel KB Dubrava
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
10.03.2020.
u 23:32

Kako doznajemo, na hitni odjel nitko ne može ni ući ni izaći

Zbog sumnje na koronavirus večeras je zatvoren hitni odjel KB Dubrava, potvrdio nam je ministar zdravstva Vili Beroš. Osoba je sama došla na hitni odjel sa simptomima gripe te je iz mjera predostrožnosti zatvoren čitavi odjel do daljnjeg. Kako doznajemo, na hitnu nitko ne može ni ući ni izaći.

Kako se zbog cjelokupne epidemiološke slike nije mogla isključiti i sumnja na koronavirus, uputili su pacijenta u Kliniku za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' gdje će ga testirati i zadržati.

 

HRT doznaje da je muškarca u Dubravu uputila liječnica obiteljske medicine iz Sesveta. Pri dolasku nije rekao da je možda zaražen koronavirusom, ali je kašljao dok je čekao oko dva sata. Navodno je spomenuo koronu tek po ulasku u ordinaciju što je dovelo do zatvaranja odjela. 

- Čovjek je došao sa simptomima pneumonije. Mi kada postavljamo definiciju sumnje, preuzeli smo je od ECDC-a (Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti) da i sama teška upala pluća, bez obzira je li čovjek bio u kontaktu ili putovao u područja koja su zaražen predstavlja sumnju - rekao je u Otvorenom ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

- Taj čovjek nije nigdje putovao, nije bio izvan Hrvatske i naša je pretpostavka s dosta velikom vjerojatnošću da on neće biti pozitivan. No s obzirom na to da smo napravili kriterij sumnje sada trebamo napraviti test. Kad ga dobijemo znat ćemo je li pozitivan ili nije. S dosta velikom vjerojatnošću s obzirom na to da nigdje nije putovao i nije bio u kontaktu s oboljelim možemo reći da on neće biti pozitivan - rekao je Capak. 

VIDEO Krunoslav Capak otkrio koliko se testova na koronavirus dnevno radi u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar Psychlist
Psychlist
01:04 11.03.2020.

Dva sa sata čovjek kašlje u čekaonici i u ovakvoj situaciji nitko ga ništa ne pita.... naravno da je pogrešno postupio, ali trebaju valjda i službe imati neki obrazac ponašanja kad su već očigledno suočeni sa izvanrednom situacijom.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
06:42 11.03.2020.

Primjer pacijenta genijalca.

NE
neboiznadzagreba2
00:28 11.03.2020.

Dva sata kašljao na hitnoj, a onda se sjetili da bi mogao biti zaražen koronom? Tipično za KB Dubrava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije