Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesvakidašnji obrat nakon krađe auta Ljube Pavasovića Viskovića

Zašto su se predomislili i vratili ukradeni BMW X6?

pavasović obrez
30.09.2009.
u 10:27

Kako neslužbeno doznajemo, stanovnici Pavasovićeva kvarta u Šestinama u posljednje vrijeme žrtve su sofisticirane ekipe provalnika.

Kradljivci, koji su u noći na ponedjeljak provalili u kuću poznatog odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića dok je on spavao i odmaglili s dva sata, tisuću kuna i BMW-om X6, automobil su mu ipak odlučili vratiti.

Kako neslužbeno doznajemo, netko od njih u ponedjeljak navečer nazvao je odvjetnika te mu je rekao da je automobil parkiran u zagrebačkim Gajnicama. Policija je jučer na ukradenom pa vraćenom BMW-u obavljala očevid pokušavajući pronaći tragove koji bi je mogli odvesti do počinitelja.

Profesionalne provale

Kako neslužbeno doznajemo, stanovnici Pavasovićeva kvarta u Šestinama u posljednje vrijeme žrtve su sofisticirane ekipe provalnika koji po susjedstvu “operiraju” na način koji ukazuje da su dobro upućeni u tajne zanata. Meta su im skupocjeni automobili, a provaljuju isključivo dok su ljudi u kući, i to navodno nakon što su ih uspavali plinom za uspavljivanje!

Zatim se ušuljaju u kuću i ukradu ključeve skupocjenog automobila. Uđu u garažu, te se elegantno odvezu u skupoj igrački. Prema načinu na koji su krađe automobila izvedene, očito je da se prethodno vlasnici skupih limenih ljubimaca pomno prate, te da provalnici vrlo dobro znaju od koga automobile kradu.

Pavasović danas za novine nije htio komentirati ništa o krađi svoga automobila, a ni o krađama koje su zaredale u njegovu susjedstvu.

Hijerarhija podzemlja

Zanimljivo je da se slična situacija odvjetniku dogodila i 19. ožujka 2008. Tada su iz stana ukradena dva sata marke Breitling i IWC vrijedna oko 10.000 eura te nešto nakita. Skupocjeni satovi također su dan nakon krađe vraćeni na odvjetnikov kućni prag.

Iako je posljednja pljačka odvjetnika očito bila pomno planirana, te da su lopovi vrlo dobro znali komu automobil kradu, iz nekog razloga odlučili su odvjetniku vratiti ukradeni automobil. Moguće je da su se poslije provale prestrašili i predomislili. Nije isključena ni mogućnost da ih je kontaktirao netko više pozicioniran na hijerarhijskoj ljestvici zagrebačkog podzemlja objasnivši im da im izbor utjecajne žrtve i nije baš najpametniji.

Inače, ne pamtimo da je netko poznat ili anoniman bio dva puta žrtva krađe a da su mu ukradeni predmeti oba puta vraćeni.

Nogometašu Mihaelu Mikiću prije nekoliko godina na zagrebačkoji Knežiji ukraden je BMW X5 vrijedan 367.000 kuna. Međutim, Mikić je, rekao je policiji, pronašao automobil u ulici na području Novog Zagreba! Čudna priča, ali sretnog završetka, jer je Mikić ekspresno vratio svog limenog ljubimca.

– Da, sve je riješeno, automobil je opet kod mene – rekao nam je tada Mikić.

Pokušali smo saznati i kako ga je uspio vratiti.

– To ne želim komentirati! – rezolutno je odgovorio.

Harley Davidson Sandija Cenova, nakit Danijele Martinović, porche cayenn Dine Drpića neki su od ukradenih pa vraćenih predmeta. U njihovim slučajevima policija je pronašla lopove.

Ključne riječi

Komentara 39

PK
puši kurac
11:28 30.09.2009.

a valjda su skužili da su gazdin auto maznuli !

Avatar Nevera
Nevera
05:14 01.10.2009.

Netko im je dao podndu koju nisu mogli odbiti?

ZU
zulu12
10:37 30.09.2009.

A jeb... kasno su shvatili da je njihov pa su morali vratiti auto. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije